Zvezda dobija ne jednog, već dvojicu Babunskih?!

David je navodno već postao igrač crveno-belih za 300.000 evra, a uskoro će i njegov brat.

Fudbal 18.01.2016 | 18:20
Zvezda dobija ne jednog, već dvojicu Babunskih?!

Jedan iz Barselone, jedan iz Real Madrida.

Ne govorimo o prvotimcima dva najveća španska kluba, već momcima koji su prošli fudbalske škole u La Masiji i Valdebebasu.

Prema informacijama koje su preneli pojedini beogradski mediji, Barsino "dete" David Babunski (21) je uveliko igrač Crvene zvezde, dok će na leto to postati i njegov dve godine mlađi brat, Dorian, dosadašnji igrač Reala.

"Čim raskine ugovor s Barselonom, stiže u Beograd", rekao je za "Sportski žurnal" posrednik u ovom transferu, Milomir Ćurčić, koji je objasnio da David odlazi iz Katalonije jer se pokazalo da je u društvu aktuelnih zvezda prvog tima jako teško izboriti se za mesto pod suncem.

"Informer" piše da će Crvena zvezda potpisati dvoipogodišnji ugovor sa Babunskim, koji će u tom periodu zaraditi 300.000 evra noseći crveno-beli dres, ali se ne pominje da li Barseloni sleduje i FIFA obeštećenje predviđeno za trening kompenzaciju.

To je suma koju bi, prema Ćurčićevim rečima, Crvena zvezda na leto trebalo da uplati da dobije i Doriana, koji igrajući za trećeligaša Fuenlabradu, čeka da mu istekne ugovor sa Real Madridom.

"Posao je u načelu dogovoren. Sačekaćemo leto, jer Zvezda tada neće morati da plati obeštećenje, već samo trening kompenzaciju", kaže Ćurčić.

David je već postao seniorski reprezentativac Makedonije i ima šest nastupa za "A" tim, dok je za odgovarajuću mladu selekciju igrao 17 puta i dao pet golova. Osnovna pozicija mu je ofanzivni vezista. Njegov mlađi brat Dorian (19), takođe je prošao sve selekcije i trenutno nastupa za mladu, za koju je igrao dva puta, dok je u omladinskoj zabeležio devet nastupa i dao tri gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar