Sud i Tužilaštvo BiH kreću u borbu protiv korumpiranih političara

Ništa više neće biti isto! Ovakav zaključak nameće se iz onoga što su u četvrtak zajedno saopštili Tužilaštvo BiH i Sud BiH, a svaku njihovu riječ podržalo Visoko sudsko i tužilačko vijeće.

Bosna i Hercegovina 18.01.2016 | 22:52
Sud i Tužilaštvo BiH kreću u borbu protiv korumpiranih političara

Odlučnije nego ikad nastavljamo borbu, krivični postupak koji se vodi biće proveden nezavisno i po najvišim pravosudnim standardima i niko neće moći političkim pritiscima uticati na njegov krajnji ishod – poručili su građanima Sud BiH i Tužilaštvo BiH, zašto ne reći direktno ciljajući na predsjednike SDA i SBB-a.

Budući su potpuno spalili prostor za povlačenje ovog stava pod bilo kakvim izgovorom, jasno je da je predsjednici Suda BiH Meddžidi Kreso i glavnom državnom tužiocu Goranu Salihoviću „puklo“ i da su ušli u žestok i odsudni rat protiv političara koji bi ih kontrolisali i natjerali da rade po njihovim ličnim i stranačkim zahtjevima.

Očigledno, kap je prelila čašu nakon što je ove nedelje uhapšen sekretar Ministarstva bezbjednosti BiH Bakir Dautbašić osumnjičen za ometanje istrage protiv Nasera Keljmendija kojem se sudi u Prištini i kojeg su američke vlasti stavile na svoju crnu listu najvećih i najopasnijih narkodilera u svijetu.

Keljmendiju se sudi i za organizovanje ubistva Ramiza Delalića Ćele u Sarajevu, a Dautbašić je osumnjičen da je uticao na jednog svjedoka kako u tom procesu ne bi spominjao Fahrudina Radončića. Sud BiH prihvatio je zahtjev Tužilaštva BiH i odredio je Dautbašiću jednomjesečni pritvor.

Na vijest o hapšenju Dautabašića prvi su reagovali šefovi SDA i SBB-a, Bakir Izetbegović koji je član Predsjedništva BiH, i Fahrudin Radončić koji je delegat u Domu naroda Parlamenta BiH. Svojim izjavama direktno su se upleli u nadležnosti i nezavisnost pravosuđa.

Ne treba zaboraviti da je Izetbegović prošlog mjeseca, u slučaju Nasera Keljmendija i Radončića i istrage koju vodi Tužilaštvo BiH, sve stavio pod upitnik akcentujući da se „u BiH neosnovano progone političari i nama to ne treba“. Time je direktno stao iza Radončića koji već dugo tvrdi da mu podmeću i da je žrtva montiranih afera i procesa.

"Potpuno neprimjereno je da političke stranke na ovakav način vrše pritisak. Naš mandat nije da ispunjavamo bilo čije želje nego da provodimo zakone ove zemlje", odgovorili su im Sud i Tužilaštvo BiH uz javni poziv „ pojedinim političarima da svoju energiju usmjere na političke, socijalne i ekonomske reforme i ostave na miru Sud i Tužilaštvo BiH da rade svoj posao“.

Iskustvo uči da ovdašnji političari na ovaj ili onaj način brzo i lako uklanjaju svakoga ko im se nađe na putu, pa ima smisla pitanje mogu li Meddžida Kreso i Goran Salihović izdržati ono što im predstoji jer im udari sa svih strana ne ginu, i ostati na nogama?

Kreso već dugo vodi otvorenu i javnu borbu protiv uplitanja politike u pravosuđe i zbog toga se protiv nje vode uglavnom prikrivene hajke s pokušajima diskreditacije.

Napadana je bezbroj puta, od nje je tražena ostavka, tražena je njena smjena, a na sve to Kreso ne krije da Sud BiH trpi pritiske, prijetnje i neosnovane optužbe, da je ta institucija apsolutno nezavisna od bilo kakvog političkog uticaja i ide „u kost“: „Političarima odgovara entitetsko pravosuđe. Mi znamo da su entitetski sudovi pod političkim uticajem“.

Naši izvori kažu da se posljednjih dana iz nekih političkih stranaka interesuju kada aktuelnoj predsjednici Suda BiH ističe mandat i „postoji li mogućnost skraćenja“.

Inače, mandat predsjednika Suda BiH i glavnog državnog tužioca traje šest godina – Kreso je imenovana 26. januara 2011., a Salihović 12. decembra 2012. godine.

Zajednička poruka koju su uputili Sud i Tužilaštvo BiH zasigurno neće smiriti uzavrele strasti političara i njihove strahove, a to što je ne ne pominju dokaz je više.

Kako god, iz njihovog stava proizlazi da neće pokleknuti pred političkim pritiscima što će se, kako saznajemo, u iduća dva mjeseca pokazati novim ulovom krupnih riba – političara koji su akteri korupcije i organiziranog kriminala velikih razmjera bez obzira na njihov uticaj i moć, uključujući financijsku.

Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije, smatra da je zastrašujući nivo nepoštivanja koji u slučaju Dautbašića SDA i SBB pokazuju prema državi, njenim institucijama i njenim građanima „otkrivajući još jednom da su samo deklarativno za jačanje države i evropske principe vladavine zakona umjesto ljudi, dok u praksi ponižavaju ovu državu“. On ide dalje i izvodi logičnu paralelu:

"Nakon što je Dautbašić uhapšen i pritvoren, SBB ga kandiduje za državnog ministra, a SDA podržava tu kandidaturu. Ništa se nije promijenilo ni nakon što je Sud BiH određivanjem jednomjesečnog pritvora potvrdio da je riječ o ozbiljnim optužbama. To je nedvosmislen znak da ti koalicioni partneri ne poštuju ni Sud BiH ni Savjet ministara jer javnim istupima direktno pokušavaju uticati na odluke koje donosi Sud BiH. Postavlja se pitanje po čemu se onda oni, u tom smislu, razlikuju od SNSD-a Milorada Dodika koji ne poštuje odluke Ustavnog suda BiH i Suda BiH".

Izvor: Dnevni list

Komentari / 64

Ostavite komentar
Name

Sigurno

18.01.2016 06:42

Malo vas je, koliko ima bagre i lopova.

ODGOVORITE
Name

SKLANJAJTE IH

18.01.2016 12:55

OVO DVOJE ODMAH SKLONITI KORUMPIRANA BAGRA POKAZALI SU KO SU I STA SU

Name

Dejan.bl

19.01.2016 08:30

Hahahahahaha , pa sta su do sad radili .? Tek u zadnjim godinama mandata su se setili zasto su tu postavljeni. Uhapsiti prvo njih dvoje.

Name

zoki-podkozarje

20.01.2016 00:20

u Federaciji se i desava ponesto , a u nas bas nista.... Ubi me cekanje...

Name

marko samardzic

18.01.2016 06:59

Vas dvoje uhapsiti,pa onda dalje!!!

ODGOVORITE
Name

re m s

18.01.2016 07:34

Šta jedes da si toliko pametan...

Name

Geography

18.01.2016 09:00

Jeo lude gljive pa halucinira, onaj ko brani političke bandite i hoštaplere ili nije normalan ili je zajedno sa njima

Name

Idemo Zajedno

18.01.2016 09:22

Puna podrška usud i tužilaštvu,imate moćnu policiju i službe uz vas,iskoristite situaciju i počnite hapsiti vrh piramide,ni po babu ni po stričevima,samo prikupire čvrste dokaze i onda pred sud,mani te se predstava,jake dokaze i onda privoženje,pa neka pred sudom se brane.Krenite već danas

Name

ODZAK

18.01.2016 14:22

POHAPSITE IZVODJACE RADOVA TRASE AUTO CESTE SVILAJ ODZAK NA KOJU JE UGRADJEN KRADENI SLJUNAK IZ RIJEKE BOSNE A AKTEI PLJACKE DRZAVNOG NOVCA SU STRABAG I EURO ASFALT I CELNICI VODA SRPSKE SA KRIMI TAJKUNIMA JE DRZAVA POKRADENA ZA PREKO 30 MILIONA SIPA ZNA TUZILASTVO ZNA I SVA MINISTARSTVA ZNAJU U BIH ALI NESMIJU NISTA PODUZETI JER JE UMJESAN I MIN IZ RS KOVACEVIC I MIRJANIC A CELNIK CESTA FEDERACIJE KARIC I MIN HADZIC NISU NISTA PODUZELI JER SU IZVODJACI NJIH PODMITILI DA NE INSISTIRAJU NA POSTOVANJU PROJEKTA A ZATO JE NASILNO NATJERAN NADZOR DA POTPISE SITUACIJE DA JE SVE U REDU A U STVARI CIJELA TRASA JE TREBALA DA SE RADI OD KAMENA KRECNJAKA PO PROJEKTU A NE OD KRADENOG SLJUNKA PA EVO SALIHOVICU I KRESO RJESITE OZBILJAN KRIMINAL PA CEMO VAM VJEROVATI DA STE ODLUCNI A PROSTO JE KO PASULJ

Name

Dimnjak

20.01.2016 06:29

Odžak : zato će sve da se slegne za nekoliko cm, i da propadne put. Riječni šljunak nije dobar za visoke nasipe!

Name

Samy

18.01.2016 07:30

Nesto kontam kad bi uhapsili sve koji su pravili neke malverzacije u RS bi ostalo da zivi jedno 100 000 hiljada ljudi,ovde su svi za nesto upetljani a ovih sto hiljada smatraju za budale,kao mogli su da ukradu a nisu htjeli.

ODGOVORITE
Name

Radovan

18.01.2016 10:30

Slabo kontaš, uhapsiti i valjano osuditi kurtu i gotovo. E onda treba ostati dosledan a ne da uzjaši murta

Name

MIRKO

19.01.2016 04:34

PAZI SLAVKO DA TI BAJI NE PRAVIS DRUSTVO!

Name

Mirko i Slavko

18.01.2016 07:37

Sto vise politicara u zatvor,sve koji su kriminalci. Da Baji kad dodje ne bude dosadno

ODGOVORITE
Name

Krnjo

18.01.2016 07:42

Znali cekali šta su cekali. Nema od njih ništa to su isto kriminalci prvo njih precesljati.

ODGOVORITE
Name

Modrica

18.01.2016 07:51

Mi smo mnogo zapeli za rudonju, a sam se montira i stalno dostavlja nove dokaze o svom kriminalu. Bojim se da na taj nacin uveliko radi na rusenju Srpske. Opasne su price da su samo Srbi kriminalci i zlocinci. Treba vrsiti pritisak i na Radoncica i Ahmetovica i Bakira. Ne moze mi niko reci da nema materijala.

ODGOVORITE
Name

snouden

18.01.2016 07:54

Ocistite vi sudije i tuzioce u svojim redovima prvo....sumnivog morala koji krse zakone donoseci op sor narucene presude bez dokaza i argumenata...

ODGOVORITE
Name

radnik

18.01.2016 07:54

Nemate vi zatvora,koliko ima korumpiranih politicara

ODGOVORITE
Name

Samo naprijed

18.01.2016 07:59

U Fočanskom kpd_u direktor Siniša Goljanin, krenite od njega.Ima presuđeno ubistvo u Trnovu, uzima 10.000 za zaposlenje, pušta zatvorenike uz mito.Prebacuje ih na ekonomiju za 5000..To zna cijela Foča I tužilaštvo I svi ćute...Kakva crna borba.

ODGOVORITE
Name

vuper

18.01.2016 08:03

Ko ih je doveo na vlast taj ce ih i skinuti. Sve im je dato da nesto urade ali su izigrali dobijene zadatke. E sad sila je tu oni koni su uveli demokratiju i naucili lopove da cecu to ke demokratija sad su rekli e to su lopovi. I sve zgaziti, kao Sadama i Gadafija. A jebes narod, sad ce svi vikati tako i treba, a svi za njih glasali

ODGOVORITE
Name

Dejan.bl

18.01.2016 08:10

Nema vecih kriminalaca od njih dvoje...

ODGOVORITE
Name

Bosanac

18.01.2016 08:29

U pravu si. Gospođi trebalo ČETIRI godine da skonta šta je u stvari njen posao, a malom korumpiranom isprdku TRI pune godine??? Potrebna je KOMPLETNA REFORMA PRAVOSUĐA, uz zabranu obavljanja najviših funkcija svim licima koji vode porijeklo sa prostora bivše YU!!!! Samo stranci mogu ovim našim lopovima je.ati majku, niko drugi!

Name

pravnik

18.01.2016 08:38

Kako vam sudije mogu radit u sudovima a krivicno su gonjene i osudjivane za zloupotrebu sluzbenog polozaja....

ODGOVORITE
Name

P.pripravnik

18.01.2016 16:57

Može,može??.sve u Državi pravnoj.Koga još zanima zakon.

Name

Dragan

18.01.2016 08:45

E, ako će Medžida red da uteruje bošnjački lopovi su sigurni k'o beli medvedi. Sigurni su i srpski lopovi, ali Srbi će biti na udaru. Njih Medžidica ne gotivi, lopovi njoj nisu problem.

ODGOVORITE
Name

Лија

18.01.2016 09:01

Вјеровао бих да вијест гласи: Суд и Тужилаштво БиХ крећу у борбу против корумпираних судија и тужилаца. Прво помети у сопственом дворишту па онда иди даље, у противном од овога нема ништа.

ODGOVORITE
Name

pravda

18.01.2016 09:09

Salihovicu pocni od svojih npr Milan Tegeltija br 1 kojeg treba uhapsiti !!!

ODGOVORITE
Name

Predsjednik

18.01.2016 10:29

Očigledno da ne nije trebalo I da ne treba. Uprkos uništenih dokaza u sudu u kome je bio predsjednik, on je napredovao. Pri tome, ne zna dvije rečenice pošteno sastaviti. Takvi mogu uvjek biti na vlasti jer niko nema želju da ih sluša. Ni to što se družio sa rajom iz finih klanova I to je obaveza predsjednika suda, da bude fin sa svima. Ni to što je iz Srpca, ama nema razloga da ne bude bar dva mandata predsjednik, kao I ostali, prije njega. I garantujem, uprkos svega ovog da je bolji od Novkovića.

Name

Rijana

18.01.2016 11:02

Koji restoran radi u tom sudu? Kao za zaposlene suda I pola BL? Raspitajte se.

Name

ada

18.01.2016 09:15

Sto prije to bolje dok lopovi i mafija nije digla sidra

ODGOVORITE
Name

rob

18.01.2016 09:26

Krenite vi u borbu protiv terorizma i oni koji podrzavaju terorizam

ODGOVORITE
Name

bosanac

18.01.2016 09:55

Vidi se da ima Dodika i u federaciji koliko hoces. To su dva glavna iz federaclje gospodo sudije,taj dvojac iz federacije, Dodik, Covic i nekoliko oko njih rijesite ako ste u mogucnosti svaki normalan covjek ce vas podrzati.Tim potezom bilo bi rijeseno pitanje i naroda i drzave,a i pritisak na sud i sudije.Mislim da treba za ovo koliko toliko zahvaliti SAVEZU ZA PROMJENE,jer najvise oni govore o kriminalu i korupciji a i ministar sigurnosti gos.MEKTIC je jako uporan u tome sto je za svaku pohvalu.To bi ogorcilo zivot vladajucim entitenskim oligarhijama ako nebi mogli utjecati na drzavne sudije,koga treba suditi a koga ne.A zna i vrabac na grani da su sudovi u entitetima pod potpunom kontrolom tih mafijasa.

ODGOVORITE
Name

kojot

18.01.2016 09:57

SAMO REFERENDUM! Dodika će proklinjati pokoljenja ako ne raspiše referendum i proglasi odluke suda gdje sude ratni zločinci nevažećim!

ODGOVORITE
Name

Xxl

18.01.2016 13:51

Sud sudi po cinjenicama i dokazima a ne po zeljama

Name

gost

18.01.2016 09:58

To je sramota jer je to vas posao i bio do sada i sta ste cekali? Mozda vam je zao sto nemozete da budete u podjeli kolaca? Pogledajte sta su ratni proviteri ugrabili sebi i svojima ito nemogu pokriti njihova primanja jer to nisu "zarade".

ODGOVORITE
Name

MD

18.01.2016 10:27

Prvo ocistite tuzilastvo i sudstvo od korumpiranih tuzilaca i sudija pa onda sudite kako treba,po zakonu.

ODGOVORITE
Name

eskim

18.01.2016 11:25

A GDJE CE IH SVE SMJESTITI.MORALI BI IZGRADITI JEDAN POSEBAN GRAD ZA SVE NJIH.SRECA ZA NJIH STO NEMAMO SIBIR.

Name

tuzilac

18.01.2016 10:28

Pokrenite postupak protiv VSTV oni su ti koji podrzavaju kriminalizirane sudije i one koji nepostuje odluke Ustavnog Suda...Cistite svoje dvoriste jer da je cisto bilo bi nam svima bolje...

ODGOVORITE
Name

Aritmija

18.01.2016 10:37

A koji kriminak je u bolnici Foča

ODGOVORITE
Name

eskim

18.01.2016 11:22

A GDJE CE IH SVE SMJESTITI.MORALI BI IZGRADITI JEDAN POSEBAN GRAD ZA SVE NJIH.SRECA ZA NJIH STO NEMAMO SIBIR.

ODGOVORITE
Name

RS

18.01.2016 11:28

Pa ljudi moji iz Sudstava, Vase sudije nepostuju odluke Ustavnog Suda Nebojsa Pejovic, Milan Tegeltija a Vi hocete da to postuju drugi npr Dodik !!!

ODGOVORITE
Name

posmatrac

18.01.2016 11:33

Zasto vam predmet Strmica organizovani kriminal i sverc prekogranicni kriminal stoji u latici tuzilastva puna 6godina sipa vam je dostavila izvjedtaj o tom ko se amnestira i stiti od tog kriminala....

ODGOVORITE
Name

blatt

18.01.2016 11:35

A šta ste čekali do sada?Jasno je da je ova izjava u funkciji samoodbrane,pošto su napadnuti od Radončića i Izetbegovića,a oni će raditi kao i do sada.

ODGOVORITE
Name

kako?

18.01.2016 11:40

Kako moze neko da bude sudija a dokazano mu je da je zloupotrebio svoj polozaj ,ovlasti i autoritet.Pravosnazno je zbog tog osudjen.Dsli je normalno ocekivati da taj sudija sudi po zakonu i dijeli pravdu.Cist primjer vam je osnovni sud u Mrkonjic Gradu,sudija Nedjija Sehelic...

ODGOVORITE
Name

Kako nego tako

18.01.2016 14:59

Doticnu je spominjo Zmaj od Sipova i posto je pod njegovom zastitom moze da radi sta hoce

Name

Bogoje re ateista

18.01.2016 11:46

Ako ne udarite na glavnog mafijasa Dodika udaricete treci dan glavom u pesak, a ako udadite na Dodika mi=oprate imati dokaze pa b irajte , ako je to osveta za referendum samo mu cinite magarecu uslugu, krenite od nule pa gde stignete jer ce progovoriti i celni to jeste kljucni ljudi ako su ljudi.

ODGOVORITE
Name

p

18.01.2016 13:54

Ajte ubrzano protiv najgorih a to su Čović i Dodik!!!i Fahro uz njih!

ODGOVORITE
Name

Dobro je

18.01.2016 14:08

Ja mislio da ce Baju da nam hapse kad ono samo ove sto su korumpirani. Nasem slavuju iz Bakinaca je kako znamo ispod nizenja da uzima sicu on je posten. A kad mu zafali on lijepo ponese stembilj u banku i digne si bespovratni kredit. Tako je nekad i za sina uradio da mali ima od ceg da zivi dok ne rode jabuke za branje

ODGOVORITE
Name

sudija

18.01.2016 14:10

Nadjite mi ijednog sudiju koji nije politicki angazovan, pa makar i samo pristupnicom????????

ODGOVORITE
Name

chf

18.01.2016 14:58

Sve redom lopove treba hapsit

ODGOVORITE
Name

lovac

18.01.2016 15:21

Neka se ozvanice podaci koliko i kakvih sankcija je izreklo VSTV diciplinski tuzilac....

ODGOVORITE
Name

prijatelj BOSNE

18.01.2016 17:56

Rode sto se dijelite po nacionalnosti i ovde kada trebamo a ih osudimo dali su srbi ili bosnjaci ili hrvati za nas oni su lopovi a mi siromasi budimo jedinstveni i za dodika i izetbegovicai nam opstu bolnicu uzima za gu.onje a mi da se lijecimo u inostranstvu sve sto je dobro unistise hvatajte ih nedozvolimo to narode osvijestite zena izetbegovica unisti bolnicu opstu neces vise moci dizemo se .

Name

ROBINZON KRUSOO

18.01.2016 17:43

A STA CEMO SA DOSAD URADJENIM PROPUSTIMA U RADU, TO JEL TREBA AMNESTIRATI..... PA NEKOM JE NANESENA STETA LJUDI MOJI CUTANJEM, OPSTRUKCIJOM, ZATASKAVANJEM, TO ONA STARA OD NOVE GODINE SVE POSTENO KO FOLLLLLL.....

ODGOVORITE
Name

sudija

18.01.2016 18:00

Smatram da bi sudije pored potrebnog iskustva i odlicne biografije morali i trebali da imaju i moralnu odgovornost isto kao i profesionalnu., a ne da budu krivicno gonjeni i osudjivani, da se protiv njih vodi neki postupak, kako onda da oni sude i dosudjuje pravdu i postuju zakon ako su ga sami prekrsili.

ODGOVORITE
Name

5-0

18.01.2016 20:48

Dokaza u BiH su samo fraza i pojam oni neigraju nikakvu ulogu u donosenju presuda vec licni stav postupajuceg sudije...

ODGOVORITE
Name

NEUSTAVNI SUD I TUZILASTVO,

18.01.2016 22:01

Kadija te Tuzi, kadija ti sudi. Dosta je vise.

ODGOVORITE
Name

KGB

19.01.2016 13:07

Organizovani kriminal i sverc cigareta preko granicnog prelaza Strmica.Ova prva dama je punih sedam godina znala za taj sverc i kriminal, licno upoznata, postoje materijalni dokazo o tom sta je ucinila po tom osnovu policajcu koji je to razotkrio prijeceno je smrcu,pokusali su mu montirat otkaz sa posla, nema sta mu direktor granicne Vinko Dumancic nije radio.Jeli to borba protiv kriminala i korupcije.Kako ce se gradjani osjecat brzbjedno i prijaviti korupciju kada je ovaaj policajac prosao torturu i pakao i niz ponizenja!!!!!

ODGOVORITE
Name

pume

19.01.2016 15:53

Ko to ima pravo da sabotira istragu,ko to ima pravo da skriva krivicno delo pogotovo u tako odgovornim ministarstvima koji bi morali biti brz i efikasan servis za sprecavanje i procesuiranje svih oblika kriminala i korupcije ovde oko sverca cigareta preko Strmice, i granicne policije nesto gadno smrdi!!!Neko se debelo pokrivao i skrivao...

ODGOVORITE
Name

fbia

20.01.2016 08:25

Licno protiv institucije suda i tuzilastva nemam nista i pozdravljam...Ali mislim da na celu sa ovom zenom nista se znacajno nece i nemoze dogoditi...Bilo je slucajeva gdje je bila upoznata sa organiziranim kriminalom....u koji su cak upetljani visokopozicirani ljudi policiskih agencija .Nista nije ucinila evo punih osam godina.Istice mandat i to je to...Treba se nesto prikazat.

ODGOVORITE
Name

Sta

20.01.2016 10:51

Ma daaajjjjj!!!

ODGOVORITE
Name

martin

20.01.2016 11:06

Složio bih se sa Dejanom. Šta je ovu gospodu ranije sprečavalo da se bore protiv organizovanog kriminala i korupcije? Ovakve izjave su običan dnevno-politički pamflet koj ima za cilj da pokaže da držsvni organi rade svoj posao.Najgora varijanta je što se sud i tužilaštvo BiH koriste za obračun sa političkim protivnicima, a ne za borbu protiv kriminala i korupcije. Gospodo, podnesite ostavke na funkcije u sudu i tužilaštvu i pustite da na vaša mjesta dođu istinski profesionalci koji će svoj posao obavljati po zakonu, a ne po diktatu političkih moćnika.

ODGOVORITE
Name

pop

20.01.2016 11:36

Istice im mandat....glume samo.U laticama imaju predmeta paucina i budj se uhvatila...Sad ko nesto ce raditi....Treba opravdat nerad...dosadasnji.!!

ODGOVORITE
Name

GENERALNA MISAO

20.01.2016 11:58

MUDRI JEVREJI KAŽU, KAD NE ZNAŠ ŠTA SE DOGAĐA U POLITICI PRATI TRAG NOVCA.

ODGOVORITE
Name

chf

07.04.2016 10:53

Sve redom hapsit i na goli otok

ODGOVORITE