Krajem aprila svjedok protiv Keljmendija

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić najavio je da će krajem aprila u Prištini svjedočiti u procesu koji se vodi protiv narko-bosa Nasera Keljmendija.

Bosna i Hercegovina 17.01.2016 | 17:45
Krajem aprila svjedok protiv Keljmendija

"Sa zadovoljstvom ću svjedočiti", rekao je Radončić, navodeći da je njegov status vrlo jasan i da je svjedok tužilaštva.

On je ponovio stav da su nevini članovi SBB-a Bakir Dautbašić i Bilsena Šahman, koje je Agencija za istrage i zaštitu BiH uhapsila zbog sumnje da su ometali rad pravosuđa u predmetu protiv Nasera Keljmendija.

"Ti ljudi su apsolutno nevini. Nisu imali šta, niti za koga da intervenišu", rekao je Radončić, gostujući na televiziji OBN i dodao da zadnju riječ o tome treba da kaže Sud BiH.

Osvrćući se na činjenicu da je Dautbašić kandidat SBB-a za Savjet ministara BiH, Radončić je ocijenio da njegovo hapšenje nije prepreka da bude imenovan za ministra komunikacija i transporta BiH.

"Dragan Čović je iz šestomjesečnog pritvora otišao za člana Predsjedništva BiH i fantastično radi taj posao", naveo je Radončić i dodao da u Savjetu ministara sjedi Marina Pendeš, ministar odbrane, protiv koje je podignuta optužnica, a koja u punom kapacitetu radi svoj posao.

Pred sudom u Prištini u toku je proces protiv Keljmendija, kojeg Specijalno tužilaštvo Euleksa tereti za organizovani kriminal, teško ubistvo i trgovinu drogom.

Prema nekim navodima, Radončić se u optužnici protiv Keljmendija nalazi na spisku njegovih saradnika za krivična djela organizovanog kriminala i teškog ubistva.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mi sami

17.01.2016 16:57

Ma hapsite govna sta se natezete s njima....

ODGOVORITE
Name

sa

17.01.2016 17:32

To je nase licemjerstvo.On se kao bori za demokratiju i zapadne vrijednosti,a sada brani svoje saradnike.Na zapadu je nezamisljivo da optuzeni budu imenovani na funkcije,a imenovani momentalno podnose ostavke ako se to desi.zato i jesmo na dnu kad vidim ko nas sve vodi

ODGOVORITE
Name

Pasha

17.01.2016 18:50

Kako ce svjedociti big bos protiv narko bosa

ODGOVORITE
Name

Ja

18.01.2016 08:39

"Dragan Čović je iz šestomjesečnog pritvora otišao za člana Predsjedništva BiH i fantastično radi taj posao". Fahro legendo, dobar ti komentar! I daj vidi kad odes kod svoje brace shiptara posalji nam malo trave, pa makar i spricane! Otkako su u tebe poceli sumnjati ti nam zavrnu pipu(lulu)!

ODGOVORITE
Name

Likovnjak na baterije

18.01.2016 14:55

Ovih dana su objavljeni transkripti razgovora doticnog sa Frenkijem Simatovicem to ga je trebo pitat dal je istina. Jasno je trazio strijelca za Delalica a ovaj ga uputio gdje da ga nadje

ODGOVORITE