Video: Magija O’Salivena za finale Mastersa!

Roni O’Saliven vratio se snukeru posle devet meseci i odmah se plasirao u finale Mastersa, jednog od tri najveća turnira na svetu.

Ostali sportovi 17.01.2016 | 11:40
Video: Magija O’Salivena za finale Mastersa!

Genijalni O’Saliven je u polufinalu pobedio svetskog šampiona Stjuarta Bingama sa 6-3 odigravši još jedan fantastičan duel.

O’Saliven nije nastupao na zvaničnim turnirima od aprila kada ga je upravo Bingam pobedio u četvrtfinalu šampionata sveta sa 13-9.

Ovoga puta Roni je bio mnogo bolji. Iako generalno nije odigrao na nivou na kojem može da igra, prikazao je u pojedinim frejmovima briljantne udarce i još jednom potvrdio da je možda i veći od sporta kojim se bavi.

Posebno je impresivna bila ’krađa’ šestog frejma kada je Roniju bio potreban faul Bingama da bi ga prestigao. Uspeo je maestralno da sakrije belu kuglu iza roze, iznudi faul Bingama i povede sa 5-1.

Tu nije bio kraj. Usledilo je nekoliko grešaka O’Salivena, Bingam je dobio dva naredna frejma i u devetom je bio blizu da smanji na 5-4, ali O’Saliven je u finišu maestralnom završnicom rešio meč u svoju korist.

Njegov rival u finalu biće Bari Hokins koji je u prvom polufinalu iznenadio na ovom turniru fantastičnog Džada Trampa. Tramp je vodio sa 4-3 u tom meču, ali je Hokins dobio poslednja tri frejma i izborio se za finale i reprizu finala Svetskog prvenstva iz 2013. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar