Dvostruka pobjeda Velez Zuzulove u Flahauu!

Slovačka skijašica Veronika Velez Zuzulova ostvarila je drugu pobedu za samo četiri dana, pošto je slavila i na drugom slalomu u austrijskom Flahauu.

Ostali sportovi 15.01.2016 | 21:15
Dvostruka pobjeda Velez Zuzulove u Flahauu!

Velez Zuzulova je do četvrte pobede u karijeri došla ukupnim vremenom od 1:49.99 minuta, sa dve desetinke prednosti u odnosu na Šveđanku Fridu Hansdoter.

Njima dvema se na pobedničkom postolju našla druga Slovakinja Petra Vlhova, koja je bila 53 stotinke iza svoje sunarodnice.

Srpska skijašica Nevena Ignjatović je bila 54. u prvoj vožnji, pa se nije plasirala u drugu.

Francuskinja Nastasija Nens je vodila posle prve runde, sa 17 stotinki prednosti u odnosu na Velez Zuzulovu, dok je Hansdoterova bila treća. Slovakinja je bila maestralna u nastavku, a Nensova nije mogla da je isprati i na kraju je morala da se zadovolji četvrtim mestom.

Iza su sledile Šarka Strahova iz Češke, Švajcarkinja Vendi Holdener, Nina Leset iz Norveške i još jedna švajcarska teniserka Mišel Gisin. Mežu prvih deset našle su se Austrijanke Karmen Talman i Julija Grinvald.

Švajcarkinja Lara Gut se trenutno nalazi na čelu generalnog plasmana sa 738 bodova, 38 više od Lindzi Von iz Sjedinjenih Država, a Hansdoterova je treća sa 661. U poretku slaloma, Šveđanka je prva sa 505 bodova, ispred Velez Zuzulove koja ima 420.

Takmičenje u Flahauu nastavlja se u nedelju, za kada je zakazan veleslalom.

Komentari / 0

Ostavite komentar