EP - Savić: Oscilacije normalne, ima vremena za jagnjetinu!

Selektor Srbije Dejan Savić rekao je posle pobede nad Francuskom (16:8) da je normalno to što se ekipa oscilirala jer se nalazi u jakom trenažnom ritmu.

Ostali sportovi 15.01.2016 | 21:00
EP - Savić: Oscilacije normalne, ima vremena za jagnjetinu!

"Počeli smo malo teže, ali to je možda očekivano jer smo imali jače treninge u takmičenju. U trećoj deonioci zaigrali smo čvršću odbranu i napravili razliku koju smo održali do kraja. Zaslužena pobeda, a tok utakmice je bio onakav kakav smo očekivali”", rekao je Savić.

Vaterpolisti Srbije u osminu finala prvenstva Evrope plasirali su se sa maksimalne tri pobede, a naredni rival biće im Slovačka.

Našem selektoru pre meča uručena je nagrada za najboljeg trenera sveta.

"Slovaci imaju iskusan tim, ali dosta zaostaju za nama što se tiče fizičke spreme. Nokaut je faza i moramo da budemo oprezni, verujem da ćemo ozbiljnom igrom doći do trijumfa”", naveo je Savić i zahvalio navijačima na sjajnoj podršci pred 10.000 gledalaca u Kombank areni.

Krajem meča, kada je selektor zatražio tajm-aut, moglo se čuti kako kroz smeh kaže igračima da moraju da se dogovore gde će na jagnjetinu.

"To je interna šala, iskoristio sam je kako bih motivisao igrače. Ima vremena za jagnjetinu", rekao je Savić.

Kapiten Živko Gocić složio se sa selektorom da je normalno da dođe do određenog pada u igri zbog jakih treninga.

“"Očekivali smo pad u igri, ali smo primali lake golove. Kasnije smo dodali gas i na kraju lako pobedili. Bili smo uspavani, ali smo kasnije probili barijeru. Najbitnije je da smo zabeležili trijumf”", zaključio je Gocić.

Vaterpolisti Srbije se u subotu od 18.45 sati sastaju sa Slovačkom u osmini finala EP.

Komentari / 0

Ostavite komentar