''GALAKTIKOSI 3''! Zidan počinje sa Pogbom...

Barselona je već u prednosti zbog toga što je praktično od prošlog leta u kontaktu sa menadžerom francuskog veziste, Minom Rajolom, ali...

Fudbal 15.01.2016 | 23:00
''GALAKTIKOSI 3''! Zidan počinje sa Pogbom...

Dolazak Zinedina Zidana na klupu madridskog Reala probudio je najiskreniju emociju kod armije navijača i najavio dolazak nekih boljih vremena u najtrofejnijem klubu sveta. Angažman igračke legende i vanvremenske ikone kod uprave Kraljevskog kluba iznedrila je veliku ideju, koja će u narednim mesecima pokrenuti jednu novu lavinu poznatu kao - Galaktikosi! Treći čin. A glavni lik u novoj eri biće - Pol Pogba!

Temelje ideologije koje su početkom 21. veka postavili Zidan, Luiš Figo, Dejvid Bekam i Ronaldo, a nešto kasnije učvrstili Kristijano Ronaldo, Karim Benzema i Kaka u nasledstvo dobiće najtraženiji vezista sveta, koji je predstavljen kao prva i najveća želja Realovog šefa struke!

Zbog toga prestižni madridski list As, koji je poslovično dobro upoznat sa dešavanjima na kraljevskom dvoru, najavljuje najveći rat koji je fudbalski svet video. Na jednoj strani Barselona, na drugoj Real iz Madrida.

Barselona je, praktično, već u prednosti u odnosu na najljućeg rivala zbog toga što je od prošlog leta u stalnom kontaktu sa menadžerom francuskog veziste, Minom Rajolom. Sportski direktor Barselone Arijedo Braida se prošlog leta sastao sa prvim operativcem Juventusa Bepeom Marotom, na večeri na kojoj se raspravljala mogućnost da se Pogba u jedan od najvećih klubova na planeti ali... Katalonski gigant je posle sklapanja čuvenog MSN trilinga Mesi - Suarez - Nejmar ostao uskraćen za astronomska finansijska sredstva kojim bi mogao da zadovolji apetite Stare dame, a upravo je to jedan od aduta kojim će Real pokušati da Barsi upropasti veliki posao.

Jer, Juventus će na ime transfera tražiti minimum 100.000.000 evra. Barselona je nudila 80.000.000 evropskih novčanica, što italijanskom šampionu nije probudilo ni promil pažnje. A kako As tvrdi, Real je spreman da plati 110.000.000 evra i godišnju platu od čak 12.000.000 evra i na taj način obezbedi prvi potpis u novoj eri Galaktikosa. Pogba u Juventusu trenutno dobija 4.000.000 evra po sezoni.

Isti list otkrio je i jedan vrlo zanimljiv detalj sa nedavne svečane ceremonije iz Ciriha, povodom dodele Zlatne lopte za najboljeg igrača planete. Naime, Pogba je novinarima dao izjavu da bi bilo ostvarenje sna da zaigra sa Mesijem u timu, a pritom se celo veče nije odvajao od Realovog kapitena, Serhija Ramosa.

Ne treba zaboraviti ni da je Zinedin Zidan Pogbin idol iz detinjstva i da je Zizuov uticaj na igru francuskog majstora i najveće Juventusovo blago. Zidan je već razgovarao sa Florentinom Perezom, predstavio mu svoj plan i kao nosioca jedne nove generacije postavio upravo Pogbu. A momenat koji bi mogao da bude preloman u realizaciji potencijalno najskupljeg transfera u istoriji fudbala biće predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Ako Zidan bude iskoristio svoj uticaj na pravi način, već u domovini mogao bi da padne i najvažniji dogovor za budućnost.

A ako se to dogodi, sledeći je - Eden Azar...

Komentari / 0

Ostavite komentar