Dodikova strategija ne seže duže od dana

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik daje veoma kontradiktorne izjave po pitanju njegovog viđenja budućnosti BiH, ocijenili su analitičari, piše novinska agencija Patria.

Republika Srpska 11.01.2016 | 15:38
Dodikova strategija ne seže duže od dana

Samo u posljednja tri dana predsjednik Republike Srpske dao je dvije suprostavljene izjave; Dodik je prvo rekao da BiH uopše nije država, već je država Republika Srpska, a onda je tri dana kasnije novinarima rekao da on nije protiv BiH koja je ustavna.

Analitičar i direktor portala Buka iz Banjaluke Aleksandar Trifunović misli kako je Dodik političar čija strategija ne seže duže od jednog dana, te da sve njegove izjave služe zapravo samo za dnevnu upotrebu.

"U Dodikovim izjavama nema nikakvog promišljanja, ali očito da su mu i takve izjave dovoljne za nastavak političkog života", rekao je Trifunović za Patriju, dodajući da ništa bolji od Dodika nisu ni ostali političari u BiH.

"Bosna i Hercegovna je zemlja individualnih interesa, vrlo loših političara. BiH ima političare koji nemaju nikakvu viziju, ili su te vizije na dnevnoj bazi, i ništa dalje od toga. Narod od te politike nema nikakvu korist", dodao je.

Trifunović kaže da je sudbina Bosne i Hercegovine vrlo neizvjesna sa politikom koja je trenutno vodi, jer se u zemlji stvari već dugo dešavaju samo po inerciji, piše Patria.

(Patria)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

da da

11.01.2016 14:42

Neizvjesna ne u smislu da ce se raspasti ili ukinuti nego neizvjesna u smislu da ce ko god bude zivio ovde u narednim pokoljenjima biti rob potlacen ponizen bijeda i jad

ODGOVORITE
Name

Omarska

11.01.2016 15:15

DODIK BAR NEŠTO I BUBNE I KONKRETNO I DIREKTNO I AKO JE BEZ VEZE RADIJE SLUŠAM DODIKA PA NEK ME ME I SIKIRA,ALI KAD POČNE PAVIĆ DA PRIČA E TO JE ONDA DA SE UBIJEŠ, NITI ZNAŠ ŠTA JE REKO NITI ZNAŠ KAD ĆE ZAVRŠITI REČENICU ...ALI JE ZATO U LOPOVLUKU BRITAK KO SABLJA

ODGOVORITE
Name

kursadžije

11.01.2016 18:20

A šta ste očekivali od nepismenjaka? Da barata tim stvarima? Koje ste vi budale. Pa njemu je samo lova na umu. A love više nema. A i ono što je "stekao" uskoro će sve da izgubi. Van sebe je. Prolupao je i ne zna više uopšte šta priča.

ODGOVORITE
Name

NIKOLA

11.01.2016 19:23

Ko je sa ovima iz vlasti, i on je saucesnik u ekonomskom genocidu svog naroda.

ODGOVORITE
Name

Profa

11.01.2016 20:31

Nikola ti mora da si neki naucnik. Pretpostavljam.