ABA: Debi Džikića, trijumf Partizana nad Cibonom! Budućnost ''ubila'' Cedevitu!

Košarkaši Partizana NIS pobedili su u dramatičnom meču Cibonu rezultatom 85:82, u meču 19. kola regionalne ABA lige. Dragićević i Budućnost "razbili" Cedevitu! Košarkaši Budućnosti ubedljivo su pobedili Cedevitu 81:57 u Zagrebu u meču 19. kola regionalne ABA lige.

Košarka 10.01.2016 | 21:15
ABA: Debi Džikića, trijumf Partizana nad Cibonom! Budućnost ''ubila'' Cedevitu!

Na ovom susretu na klupi crno-belih debitovao je novi trener Aleksandar Džikić koji je video sve slabosti svog tima.

'Crno-beli' su sredinom treće četvrtine vodili sa 17 poena razlike, ali je usledio neshvatljivi pad i Cibona je preokrenula u finišu. Ipak, domaći tim je preživeo penal završnicu i ostvario sedmi trijumf.

Partizan je dominirao u skoku – zabeležio ih je 44, od čega čak 21 u napadu.

Najefikasniji bio je Čedomir Vitkovac sa 15 poena i 12 skokova, Kevin Džons postigao je 14, uz 11 uhvaćenih lopti, dok su po 11 poena dodali Vanja Marinković i Edo Murić.

U ekipi Cibone Marin Rozić bio je najefikasniji sa 20 poena, Ante Žižić dodao je 12, uz devet skokova, a Andrija Žižić 11 poena.

U prvom delu sezone Partizan je izgubio u Zagrebu sa šest poena razlike.

Partizan je ostvario sedmu pobedu u Jadranskoj ligi, a ima i 12 poraza, dok je Cibona prekinula niz od dve pobede i pretrpela 11 poraza.

U 20. kolu Partizan će naredne gostovati Krki, a Cibona u Zagrebu protiv MZT Skoplja.

Tok meča:

Izjednačena igra na poečtku susreta. Cibona sa dve trojke otvara meč, na drugoj strani precizni su bili Džouns i Marinković za 7:6 crno-belih. Ekipe se smenjuju u vođstvu, a Partizan je prvi stigao do četiri poena viška (14.10). Džikić se odlučio da Đumića stavi na centra, a Džounsa na svoju prirodnu poziciju „četiri“, gde on do sada već ima pet skokova i četiri poena. Trojkom Vilsona Partizan odlazi na plus pet (17:12). Posle nekoliko neiskoriščenih napada na obe strane, Murić postiže poene za Partizan. Slovenac je brzo stigao do osmog poena novom trojkom svog tima.

Ekfikasna prva četvrtina. Džouns svojim skokovima (sedam u prvoj četvrtini) i Murić sa osam poena, predvode Partizan, dok na drugoj strani Rozić ima sedam poena – 26:23, posle prve četvrtine.

Sa nekoliko lakih poena u finišu prve i na početku druge četvrtine Cibona je vratila prednost, pa Džikić mora da traži tajm-aut. Odmah potom, Vrabac posle dva kontranapada postiže poene, još jednom bio precizan (32:29), a zatim defanzivnim skokom donosi još jedan napad Partizanu. Rozić je gotovo nepogrešiv iz igre, ali mu loše idu slobodna bacanja, ubacio je samo jedno iz četiri pokušaja.

Trojkom Vitkovca i pogotkom Marinkovića, Partizan odlazi na plus osam. Kapiten Partizana potom pravi nepotreban faul, a Krušlin sa slobodnih bacanja smanjuje zaostatak, posle serije crno-belih 11:1. Džouns i dalje loše šutira, ali skuplja većinu lopti ispod koša (39:33). Oba tima do sada po devet izgubljenih lopti. U lepoj akciji, Cvetković bez gledanja dodaje Džounsu koji je bio sam pod košem, za prvu dvocifrenu prednost Partizana (46:36), a gosti iz Zagreba novom trojkom smanjuju zaostatak. Posle prvog poluvremena Partizan vodi 48:42.

Drugo poluvreme počelo je pogocima Đumića sa linije za slobodna bacanja, a onda je Siriščević postigao trojku. Centar Partizana napravio je nesportsku ličnu grešku nad Florensom koji je nastavio seriju Cibone za 49:47.

U Pioniru je viđeno nekoliko konfuznih napada na obe strane, Edo Murić je promašio dva vezana šuta za tri poena, ali se ispravio i uspeo da položi. Andrija Žižić je lagano pogodio sa poludistance, dok je su ’crno-beli’ konstantno gurali loptu u reket jer su gosti relativno rano izašli iz bonusa.

Kada god je Cibona pripretila, domaća ekipa je uspela da odbije – ovoga puta Marinković je postigao trojku, pa su Cvetković i Vrabac iz nekoliko uzastopnih napada ubacili teške koševe. Posle nekoliko tehničkih grešaka za članove stručnog štaba Cibone, Vitkovac je iznudio nova slobodna bacanja. Pogodio je oba za najveću prednost – 64: 57.

Aco Petrović je izbačen iz hale, a u međuvremenu je serija Partizana produžena trojkom Vilsona i zakucavanjem Vrabca posle dobre kontre. Do kraja treće deonice domaći tim je povećao prednost na 73: 59.

Poslednja četvrtina počela je greškama Cvetkovića koje su Slavica i Krušlin iskoristili da smanje na -10. Partizan je veoma brzo ušao u bonus, ali je Aranitović pogodio trojku za 76:63.

Vilson je jeftino potrošio nekoliko napada želeći da poentira iz teških situacija, potom su i Murić i Džons promašili trojke, da i Žižić vratio Cibonu na dva poseda – 80:75. Centar Cibone pokrenuo je ekipu koja se potpuno vratila. Pogodio je dva bacanja, onda položio u kontri za pola koša manjka dva minuta pre kraja susreta.

Nastavili su domaći sa greškama – gubili su lopte na svakakve načine, a to je Cibona fantastično koristila. Serijom od 13:0 preokrenula je rezultat kada je Florens pogodio za 80:81. Čedomir Vitkovac je 39 sekundi pre kraja sa linije slobodnih bacanja prekinuo agoniju i vratio prednost ’crno-belima’, a onda je Vitkovac izblokirao Žižića.

Ušlo se u penal završnicu – Slavica je bio polovičan, ali je Žižić uhvatio ofanzivni skok i Vitkovac ga je faulirao. Promašio je oba, pre nego što je na drugoj strani Edo Murić postigao jedno za 85:82.

Sirišćević je imao šut za pobedu, nije bio precizan, a do kraja je i Žižić zakasnio i na kraju je Partizan teškom mukom savladao Cibonu sa 85:82.

Dragićević i Budućnost "razbili" Cedevitu! Košarkaši Budućnosti ubedljivo su pobedili Cedevitu 81:57 u Zagrebu u meču 19. kola regionalne ABA lige.

Podgorički tim učvrstio se na prvoj poziciji na tabeli sa 17 pobeda, dve više od hrvatskog tima.

Budućnost je potpuno zaustavila napade rivala, dominirala je od početka do kraja susreta. Crnogorska ekipa dopustila Cedeviti samo 18 poena za poluvreme i na odmor otišla sa 32 poena prednosti (50:18). U jednom momentu Budućnost je imala i maksimalnih plus 34.

Tadija Dragićević predovdio je svoju ekipu do pobede sa 23 poena (5/8 za dva, 2/3 za tri, 7/8 slobodna bacanja) i šest skokova, dok Sead Šehović ubacio je 11 poena, a njegov brat imao je jedan manje.

Kod domaćih Pilepić je imao 14 poena, a dvocifren je bio još samo Gordić sa 10.

Budućnost će u narednom kolu dočekati Olimpiiju, dok će Cedevita gostovati Zadru.

Komentari / 0

Ostavite komentar