Nuklearno testiranje odbrambeni potez

Predsjednik Sjeverne Koreje Kim Džong-Un tvrdi da je nedavno testiranje hidrogenske bombe bio legitiman potez zvaničnog Pjongjanga u sklopu jačanja odbrambenih kapaciteta u slučaju nuklearnog rata.

Svijet 10.01.2016 | 17:00
Nuklearno testiranje odbrambeni potez

Kineska novinska agencija Sinhua javlja kako je sjevernokorejski lider poručio da je testiranje bilo isključivo korak u razvoju samoodbrane Sjeverne Koreje i da on ima "suvereno pravo" na to.

"Testiranje je istorijska prekretnica u uspostavljanju revolucionalnog samopouzdanja u Sjevernoj Koreji", kazao je Kim.

Sjevernokorejski lider je optužio SAD da instaliraju nuklearno oružje na korejanskom poluostrvu, što je zvanični Vašhington negirao.

Vlasti SAD su saopštile da nisu instalirale nuklearno oružje na tlu Južne Koreje, ali da nakon sjevernokorejskog testiranja hidrogenske bombe sa saveznicima u Seulu raspravljaju o instaliranju strateškog naoružanja na tom području.

Američki mediji navode da bi u paketu strateškog oružja mogli naći bombarderi sa nosačima nuklearki B-2 i B52, kao i podmornica sa sličnim nosačima. Američka mornarica je jutros saopštila da je jedan avion B-52 ostvario let u Južnoj Koreji i simbolično pokazao odlučnost SAD-a da pomogne Seulu i Tokiju u slučaju prijetnje iz Pjongjanga.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nadimak

10.01.2016 17:33

Da niste napisali da je ovo u Sjevernoj Koreji, covjek bi pomislio da je u Laktasima, Mile ronhil i raja.

ODGOVORITE
Name

Bre

10.01.2016 22:01

Ne kenjaj majke ti. Ko o čemu baba o trešnjama, pa ima li na svijetu ijedna tema da ne spomenete Dodika. Ja da sam na njegovom mjestu zbog takvih šupaka kao ti ,bio bih još gori od njega.

ODGOVORITE
Name

Md

11.01.2016 12:02

Nije Kim gori od amera

ODGOVORITE