Ko to Partizanu podmeće skupa pojačanja?!

Iliev ugasio priču o Brešanu! Status Andrije Živkovića i dalje je mističan...

Fudbal 11.01.2016 | 16:00
Ko to Partizanu podmeće skupa pojačanja?!

Nema ništa od dolaska Renana Brešana u Partizan. Ne zato je transfer propao, nego što ga crno-beli - neće! Belorusiji mediji su, po svemu sudeći, objavili netačnu informaciju da se prvak Srbije interesuje za tamošnjeg reprezentativca, jer se on - bar tako uveravaju u Humskoj 1 - ne nalazi na listi želja. I sa njim niko od rukovodilaca Parnog valjka nije pregovarao.

Tako kaže Ivica Iiiev, sportski direktor Partizana, demantujući navode da je sa Topčiderskog brda na adresu portugalskog Rio Avea poslata ponuda vredna 700.000 evra za tri sezone i 20 procenata od naredne prodaje brazilskog centralnog veziste.
„Ne, ne, ne... Taj fudbaler nije u priči da dođe u Partizan. Stvarno vam kažem, prvi put čujem za njega. Ne sumnjam da je kvalitetan, ali budite sigurni da ga nismo tražili. Nismo ga gledali dosad, a pošto se toliko priča i piše, eto, možda ćemo sad da ga pogledamo“, uz osmeh, ostavljajući utisak čoveka koji tačno zna šta hoće, a i šta neće, priča Iliev za MOZZART Sport.

Sportski direktor Partizana želeo je da pojasni:
„Prošle sedmice pojavila se priča da dovodimo Alibeka i Budeskua iz Astre, pa od toga nema ništa, iz prostog razloga što se s njima nije ni pregovaralo. Sad ovo. Stvarno ne znam ko pušta informacije za koje sam uveren da ne potiču iz Partizana. Jednostavno, pomenuti igrači nam nisu interesantni. Imamo druga rečenja i za njima intenzivno tragamo“, rekao je Iliev koji će do kraja prelaznog roka, u saradnji sa trenerom Ivanom Tomićem, pokušati da angažuje još po jednog defanzivca, centralnog vezistu naglašenih ofanzivnih karakteristika i napadača.

Kad je reč o odlascima, ove sedmice je Humsku 1 napustio Petar Grbić (turski Ahisar), ali je teško pretpostaviti ko će sledeći zakoračiti preko praga, iako u pojedinim trenucima deluje da bi to mogao da bude Andrija Živković. Krilni vezista je za turske medije demantovao da ide u Galatasaraj ili Fenerbahče, a kako je menadžerima koji raspolažu većinskim delo njegovog ugovora u interesu da ostane od leta u Partizanu, da bi na ime penala prisvojili 2.500.000 evra, realno deluje i opcija da prvak sveta ove zime ne menja sredinu.

Mada, onda se postavlja pitanje da li ima smisla da igra za Partizan na proleće, jer bi u tom slučaju napustio klub u junu, kad mu istekne, ugovor, bez obeštećenja.
„Svakodnenvo nas zovu klubovi iz svih krajeva Evrope, mnogi bi da ga dovedu, ne pamtuim da je za jednog igrača u Srbiji vladalo ovakvo interesovanje kao u Žiletovom slučaju. Bio bih najsrećniji da možemo da ga zadržimo, kad bi za to postojala verovatnoća, ali...“, kaže Iliev.

Komentari / 0

Ostavite komentar