Lacio ima skupljeg igrača od Nedveda, Vijerija...

Mnogi bi na "prvu loptu" prihvatili neverovatnu ponudu Mančester junajteda, ali ne i Lacio. Sportski direktor ovog kluba Igli Tare zadaje glavobolju "bankarima" mnogih klubova.

Fudbal 11.01.2016 | 10:00
Lacio ima skupljeg igrača od Nedveda, Vijerija...

Mančester junajted je u letnjem prelaznom roku potrošio oko 150 miliona evra, a mogli su da tu brojku zaokruže i na čitavih 200 miliona, da su u italijanskom Laciju svog Brazilca Felipea Andersona cenili manje od Pavela Nedveda, Kristijana Vijerija, Huana Sebastijana Verona...

Svi nabrojani igrači su iz Lacija otišli u druge klubove za ogromnu sumu, sve u periodu od 1999. do 2001. godine. Kristijan Vijeri je u Inter došao za 49 miliona evra, Pavel Nedved u Juventus za 46, dok je Veron u Mančester junajted prešao za 44 miliona evra.

Lacio međutim želi da obori "rekord", pa je tako procenio da je Brazilac Felipe Anderson, bolji, a u isto vreme i vredniji fudbaler od njegovih prethodnika, pa je prošlog leta odbio ček od 50 miliona evra koji je potpisao Luj van Gal.

Tu odluku je doneo nekadašnji albanski reprezentativac Igli Tare, koji je sada sportski direktor ovog kluba, a svoju odluku je jasno obrazložio.

"Odbili smo ponudu Mančester junajteda u iznosu od 50 miliona evra 27. avgusta prošle godina, i ništa se nije promenilo od tada. Ukoliko Felipe pronađe konstantnost, onda će vredeti i još više. Odbili smo i jednu veću ponudu od te, ali sve ima svoju cenu, pa i Anderson", poručio je Tare.

Da li je pogrešio ili ne, ali Anderson je u znatno lošijoj formi od tada...

"Za sada u ovom prelaznom roku nismo dobili ponudu Junajteda za njega. Prolazi kroz nešto lošiji period i nije u formi, što on to dobro zna. Mora da se smiri, uozbolji, on je odličan igrač koga se svi plaše. Može da se vrati u staru formu i da bude još bolji".

Na 18 utakmica u Seriji A ovaj igrač je upisao samo 4 gola i 2 asistencije, a izrazio je želju da napusti rimski tim.

Komentari / 0

Ostavite komentar