Bivši agent CIA: Hitler je lažirao svoju smrt

Nemački političar i lider Nacističke partije Adolf Hitler je lažirao svoju smrt pre nego što je pobegao na Tenerife, odakle je otišao u Argentinu, tvrdi bivši agent Centralne obaveštajne agencije (CIA) Bob Baer.

Svijet 09.01.2016 | 12:45
Bivši agent CIA: Hitler je lažirao svoju smrt

Baer, koji ima 21. godinu iskustva u kontraobaveštajnim poslovima i špijunaži, tvrdi da novoobjavljeni podaci Federalnog istražnog biroa (FBI) dovode u pitanje zvaničnu priču da je Hitler izvršio samoubistvo u berlinskom bunkeru.

Ti podaci ukazuju na to da su i istražitelji u to vreme sumnjali da je Hitler pucao sebi u glavu, prenosi "Dejli mejl".

Prema dokumentarcu "Hunting Hitler" kanala Histori, nije bilo svedoka Hitlerovog samoustva niti je iko video njegov leš u bunkeru. 

Tim stručnjaka, na osnovu delića dokaza, smatra da je moguće da je Hitler lažirao svoju smrt i pobegao letom s berlinskog aerodroma Tempelhofa, na dan kad je poslednji put viden u javnosti. 

Veruje se i da se u jednom od aviona, koji je poleteo tokom masovnog nacističkog egzodusa, nalazio Hitlerov prtljag.

"Ono što nam vlada govori je laž. Ukoliko pogledate podatke FBI, oni otvaraju novu istragu. Ono što mi radimo je preispitivanje istorije, istorije za koju smo mislili da je utvrdila da je Hitler umro u bunkeru, ali što dublje kopamo, sve mi je jasnije da nemamo dokaze za to", rekao je Baer u dokumentarcu. 

U jednom od dokumenata sa kojih je skinuta oznaka "poverljivo" izražena je zabrinutost zbog toga što Hitlerovo telo nije pronađeno i što ne postoji dovoljno dokaza o njegovoj smrti.

Kontroverzna teorija koja se iznosi u dokumentarcu navodi da je Hitler avionom odleteo za Kanarska ostrva, odakle se ukrcao na podmornicu kojom je otplovio u Argentinu.

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Михаило Микић

09.01.2016 12:40

Хитлер није само режирао своју смрт већ су његови политички наследници и слебденици данас водеће личности по земљама Западног свијета!

ODGOVORITE
Name

SSSR

09.01.2016 12:43

Naravno da je lažirao. Prevarant je to koji je u smrt gurnuo milione neduznih ljudi, a svoju guzicu sklonio. izem ti takvog vođu, kukavicu. Smrt fašizmu i nacizmu!

ODGOVORITE
Name

Ja

09.01.2016 12:51

A komunizam je izmisljen od strane masona! Oni su finansirali skoro svaku revoluciju! Fasizam, komunizam, to je sve isto... Komunizam = radnicka prava, demokratija = recimo, glasacko pravo, a sve to u cilju da Ti mislis da imas neka prava. Za nih si Ti samo JMBG! Dobra fora, priznaj!

Name

RadikalNO

09.01.2016 17:56

Smrt fašizmu, k***c komunizmu... Živio đeneral Draža i Ravnogorski pokret, jedini antifašisti.

Name

Ja

09.01.2016 12:45

I sretno preminuo tamo negdje u juznoj Americi 1963! Sav novac koji je poktaden za vrijeme rata je pametno plasiran nazad u Evropu da bi se potom osnovao NATO (od strane Nijemaca prebacenih u USA) i EU (od srane Nijemaca!! PS. Zajedno sa njima preko Vatikana su izvuceni i ustaski cinovnici od znacaja!

ODGOVORITE
Name

Baja

09.01.2016 15:39

Jasam za brku

ODGOVORITE
Name

Baja

09.01.2016 20:54

Baja ne se.i ne zloupotrebljavaj tuđe ime!!??...

Name

bluka

09.01.2016 19:25

Ljudi svasta lupaju pa i ovo Hitleru koji je bio tesko obolio i nije mogao sastaviti ni par godina poslije 1945. Jos ce reci da je finansirao zidove po Americi. Glupost!

ODGOVORITE
Name

Ja

10.01.2016 04:09

Kad vec imas internet, pokusaj se malo obrazovati umjesto da lupas gluposti! Ti znas da je bio bolestan? Ti mu ljekove dodavao? Aj ne dipr, majke ti! Ili si ti neki JUDE pa ga branis? Jer ono zidova sto je on navodno pobio, to je sve bilo naruceno od istih, hazara i masona!