EL - Kalinić: Mi Srbi i '’lažni'’ Srbi znamo šta nas čeka!

Košarkaš Fenerbahčea Nikola Kalinić rekao je da njegovi saigrači i on vrlo dobro znaju kakva atmosfera ih čeka u duelu sa Crvenom zvezdom.

Košarka 08.01.2016 | 18:00
EL - Kalinić: Mi Srbi i '’lažni'’ Srbi znamo šta nas čeka!

’Crveno-beli’ i istanbulski klub su se već dva puta sastali u grupnoj fazi Evrolige, ali se duel drugog kola Top16 fazi igra u hali „Pionir“ od 20 časova.

„Mnogi od nas su igrali u ovakvoj atmosferi, počevši od nas Srba, do ’lažnih’ Srba – Pere i Jana. Mi smo igrali u Pioniru, mnogi i nisu, ali znaju šta ih čeka. To če nam donekle olakšati utakmicu“, rekao je Kalinić, „Očekujem zanimljivu utakmivu, sastaju se dve kvalitetne ekipe, ambijent će biti fenomenalan. Videli smo na prethodnim mečevima i prošle sezone kakav ’delije’ mogu da naprave. Jedva čekam meč, pa neka bolji pobedi“.

Kalinić je istakao da se tim Zvezde mnogo promenio od poslednjeg susreta dva tima i da porazi ’crveno-belih’ u poslednje dve utakmice ne smeju da zavaraju izabranike Željka Obradovića.

„Bez obzira na poslednja dva poraza, do kojih je došlo jer nisu imali sreće, popravili su formu, bolje igraju. Pojačanja koja su doveli su pokazala kvalitet, biće nam teže, ali bez obzira na to, i mi smo počeli da se uigravamo, sve smo bolji“. Ako odigramo sa punom koncentracijom, mislim da smo iskusnija i kvalitetnija ekipa, ali to treba pokazati na terenu“, istakao je Kalinić.

Obradović je istakao da je zadovoljan što voljom žreba njegov tim gostuje u Beogradu baš za Božić, ali je naglasio da Fenerbahče očekuje teška utakmica.

„Posebno ovde u Pioniru nas čeka teška utakmica. Imam dobar osećaj u Pioniru, ovde sam proveo mnogo godina, isto kao nekolicina mojih igrača, koji vole da igraju ovde. Mislim da za igrače nema lepšeg osećaja od igranja u atmosferi kakva nas čeka, koju prave navijači Crvene zvezde. Sigurno je san svakog sportiste da igra pred punom dvoranom, iako će navijači Zvezde bodriti svoj tim“, naglasio je Obradović.

Srpski stručnjak ističe da je tim Zvezde napredovao poslednjih meseci i da po njegovom mišljenju igra dobru košarku.

„Zvezda je počela izvanredno Top16 fazu u duelu sa Efesom, imaju dvojicu novih igrača – Micića i Kinzija, koji mogu mnogo da pomognu ekipi. Odgledali smo njihove duele sa Efesom i Cedevitom i imamo sliku kako Zvezda sada izgleda u odnosu na to kakva je bila ranije.
Tim koji se menjao tokom sezone, napredovao, uz sve probleme koje je imao i igra dobru košarku“, rekao je Obradović.

Košarkaši Crvene zvezde su u prvom kolu Top16 faze poraženi na gostovanju Anadolu Efesu sa 85:84, dok je Fenerbahče na svom terenu bio siguran u duelu sa Lokomotivom Kubanj sa 87:70.

Komentari / 0

Ostavite komentar