Kakav će to biti spoj u Majorki: Stiv Neš i Del Pjero?!

Čuveni košarkaš pregovarao sa legendom italijanskog fudbala da se vrati na teren i to u Španiji.

Fudbal 09.01.2016 | 13:20
Kakav će to biti spoj u Majorki: Stiv Neš i Del Pjero?!

Alesandro del Pjero mogao bi ponovo da obuje kopačke. Glavni "krivac" za to je legendarni kanadski košarkaš Stiv Neš, koji je već razgovarao sa njim.

Naime, bivši NBA igrač je nedavno sa vlasnikom Finiks Sansa Robertom Sarverom kupio kontrolni deo akcija španskog drugoligaša Majorke u vrednosti od 21 miliona evra.

Njihov cilj je da Majorku posle tri sezone u Segundi vrate u Primeru, a prvi zadatak na tom putu je dovođenje Del Pjera u klub.

Španski mediji prenose da je Neš već kontaktirao legendu Juventusa i italijanskog fudbala, ali još uvek nije poznato da li će on obavljati ulogu pomoćnog trenera, ili će i zaigrati. Dugoročno je plan da čuveni Del Pjero sedne na klupu Majorke.

Alesandro Del Pjero (41) trenutno radi kao komentator na televiziji Sky sports, a poslednji igrački angažman imao je pre godinu dana u indijskom Delhiju.

U karijeri je ostvario velike uspehe - sa Juventusom je osvojio šest titula u Seriji A, Ligu šampiona u sezoni 1995/96, a reprezentaciju Italije je vodio do titule šampiona sveta na Mundijalu 2006. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar