Svjetske zvijezde slave pravoslavni Božić

Verovali ili ne, mnoge svetski poznate ličnosti slave pravoslavne praznike, pa tako danas proslavljaju pravoslavni Božić. Neki zbog predaka, neki zbog emotivnih partnera, a neki zbog ljubavi prema pravoslavlju...

Svijet 07.01.2016 | 08:40
Svjetske zvijezde slave pravoslavni Božić

raznike po pravoslavnim običajima slave glumci Dženifer Eniston, Kristijan Bejl, pevač grupe "Dipeš mod" Dejvid Gahan, Naomi Kembel, Tom Henks, Kim Kardašijan, glumac Džonatan Džekson i mnogi drugi...

Dženifer Eniston je našu religiju nasledila od oca Džona Enistona, takođe glumca, rođenog kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit. Jedna od najpopularnijih holivudskih glumica davala je priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Zvezda niza filmova, Tom Henks, rođen je u katoličkoj porodici, ali se kasnije odrekao katoličanstva i prešao u pravoslavlje. Razlog je bila njegova druga supruga Rita Vilson, glumica bugarsko-grčkih korena. Ritin tata je iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja.

"Kada odlučite da se venčate s nekim i imate decu, onda morate da odlučite i kakvo duhovno nasleđe ostavljate toj deci", rekao je Tom koji se 1988. godine venčao u istoj crkvi u kojoj je krištena njegova supruga, a taj obred su prošla i dvojica njihovih sinova.

Kim Kardašijan rođena je u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka. Naime, ona je četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj. Zvezda je prošle godine na svom Tviter profilu svima čestitala Božić 7. januara.

Glumac Kristijan Bejl primio je našu veru kada se pre 15 godina oženio Sibi Blažić, bivšim američkim modelom srpskog porekla.

Pevač gupe "Dipeš mod" Dejvid Gahan, takođe je preuzeo pravoslavnu veru svoje supruge grčkog porekla Dženifer Skilaz.

Holivudski glumac Džonatan Džekson je rođen u adventističkoj porodici Sedmog dana, ali su pre tri godine on i njegova porodica prešli u pravoslavlje. Prema rečima glumca, "odlučio je da bude sa onima koji ne govore mnogo, ali daju prednost molitvi".

- Ako si rođen u drugoj veri neće ti biti lako da prihvatiš pravoslavno hrišćanstvo. Ali, onaj ko je sposoban da prevaziđe sebe, dobiće pravo zadovoljstvo i blagoslov - rekao je Džekson.

Naomi Kembel rođena je u Londonu, majka joj je s Jamajke, a oca nikada nije upoznala. Tokom veze sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom Naomi je postala vernik Ruske pravoslavne crkve.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar