Nadal: Novak je veliki problem, ali ja sam još veći!

Španski teniser Rafael Nadal dao je zanimljiv intervju pred početak nove sezone u kojem je rekao da će Novak Đoković i dalje svima biti veliki problem.

Tenis 09.01.2016 | 11:40
Nadal: Novak je veliki problem, ali ja sam još veći!

Nadal i Đoković sezonu su započeli na istom turniru, u Dohi, a u intervjuu za „Il Đornale“, nekadašnji prvi teniser sveta se osvrnuo i na još jednog velikog rivala Rodžera Federera.

„Uveren sam da mogu da se vratim na svoj najbolji nivo. Đoković je veliki problem, ne samo za mene, već za sve. Federer uvek sve očara svojim tenisom. Ali, pravi problem je Nadal. Ako uspem da se vratim u svoje najbolje stanje posle toliko povreda koje sam imao poslednjih godina, mogu da se borim sa svima. Tada ću ja biti problem za Novaka i sve ostale“, naglasio je Nadal.

Prošle sezone, Nadal je poražen u sva tri međusobna duela sa Đokovićem – u Monte Karlu, Rolan Garosu i Pekingu, i jednom koji je odigrao sa Federerom u Bazelu. Na pitanje šta će mu biti potrebno da bi osvojio još jedan Gren slem, svoj 15, Španac je rekao:

„Rad i samo rad. Nisam stao ni dan tokom poslednjih meseci da bih stigao do nivoa koji bi mi dao mogućnost da postignem sjajne rezultate na najvećim turnirima. Bitno je da vidim rezultat, iz dana u dan se osećam bolje, samopouzdanje mi raste, a to je najvažnije. Uskoro ću moći da igram duge razmene udaraca na visokom nivou“.

Komentari / 0

Ostavite komentar