I Ana očajna na startu – poraz od 122. na svijetu!!!

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je na startu sezone od Naomi Brodi iz Velike Britanije, rezultatom 7:5, 6:4 na WTA turniru u Oklendu.

Tenis 05.01.2016 | 17:00
I Ana očajna na startu – poraz od 122. na svijetu!!!

Ivanovićeva je odigrala veoma loš meč u prvom kolu Oklenda i na kraju je zasluženo poražena od kvalifikantkinje i 122. igračice sveta.

Ana je tako nastavila crni niz srpskih teniserki – sve četiri naše predstavnice doživele su poraze na startu sezone.

Jelena Janković je u Brizbejnu izgubila od Roberte Vinči sa 2-1, Bojana Jovanovski je u Šenženu uzela samo tri gema protiv Ana-Lene Fridsam, dok Aleksandra Krunić nije mogla da se nosi sa Agnješkom Radvanjskom na istom turniru.

Duel dve igračice Britanka je bolje počela i napravila brejk u drugom gemu, ali se Ivanovićeva vratila već u sledećem. Srpkinja je u finišu još jednom oduzela servis protivnici i očekivalo se da će rutinski doći do vođstva u setovima.

Međutim, stegla joj se ruka i Brodi se odmah vratila. Silovitim servisima je povela i novim brejkom došla do seta. Ana je bila nervozna tokom čitavog meča, a to je pokazala u desetom gemu drugog dela igra. Imala je nekoliko dobijenih poena, kao onaj na meč lopti, ali je promašivala zicere i izgubila meč koji je trajao nešto više od 80 minuta.

Trenutno 122. igračica planete poznata je po snažnom servisu, rekorderka je po broju as udaraca na jednom WTA meču, a to je ponovo potvrdila odserviravši 14 neodbranjivih servisa.

Srpskoj teniserki sada preostaje da se u Oklendu takmiči u dublu, gde se u paru sa Kirsten Flipkens u četvrtfinalu sastaje sa Elisom Mertens i An-Sofijom Mestah.

Turnir u Oklendu igra se za ukupan nagradni fond od 226.750 dolara.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Švajni

05.01.2016 16:49

Nije ona za tenis,ona je vise za model ili Starletu!!!Kava Ana,kakav tenis?Drzi se Svajnsajgera Ana i UZIVAJ,dok on nije nasao neki drugu!Pozzz

ODGOVORITE