Desetine povrijeđenih i uhapšenih u Nikšiću

Uoči utakmice između košarkaša Sutjeske i Partizana u Nikšiću je došlo do velike tuče pristalica ova dva tima.

Srbija 04.01.2016 | 18:15
Desetine povrijeđenih i uhapšenih u Nikšiću

Kako prenose podgorički mediji, oko 15 sati došlo je do obračuna navijačkih grupa "Vojvode" i "Grobara", čiji je ishod oko 30 povređenih i 30-tak uhapšenih.

Čelnici Sutjeske zabranili su ulaz u halu navijačima Partizana, dok su domaći navijači zapretili da "Grobari" neće ući živi u halu. Utakmica 18. kola ABA lige na programu je od 21 sat.

"Što se tiče nas Grobarima su vrata Sportskog centra otvorena, naravno ako mogu proći pored nas, a pravim navijačima je karta najmanji problem", rekao je vođa navijača Sutjeske Boris Kustudić i dodao da neće dozvoliti da se Grobari organizovano prošetaju ulicama Nikšića.

 

Kako nezvanično saznaje portal onogost.me, navijači Sutjeske "Vojvode", kamenicama i bakljama su gađali navijače Partizana u Vučedolskoj ulici, u blizini nekadašnjeg kafića "Biblioteka", nakon čega je došlo do tuče.

U incidentu je slomljeno i staklo na vozilu nikšićke policije. Oduzet je veći broj noževa, šipki i palica. Mediji saznaju da su među privedenim navijačima i državljani Srbije. Među uhapšenima ima i beogradskih "Grobara" budući da je u Nikšić danas doputovala grupa od desetak navijača.

 

Tokom incidenta, polomljeno je i zadnje staklo službenog vozila policije.

Izvor: Kurir

Foto: onogost.me

Komentari / 0

Ostavite komentar