Spetljao se sa zelenašima, pa nestao

Nebojša Krstić (36) iz Prokuplja nestao je u sredu dan pre Nove godine i od tada mu se gubi svaki trag. Porodica sumnja da je imao zelenaške dugove i da je izvršio samoubistvo.

Srbija 04.01.2016 | 22:41
Spetljao se sa zelenašima, pa nestao

Supruga Ivana kaže da je poslednji kontakt sa njim imala u sredu 30. decembra oko 13 časova, a da su se poslednji put čuli telefonom sat ili dva nakon toga. Od tada, Nebojši se gubi svaki trag a na mobilni telefon je nedostupan.

"Prilikom izlaska iz kuće, poverio mi se da ide kod kolege da pozajmi 200 evra jer mu kako je rekao „gori pod nogama i da mora da nađe pare kako zna“. Nisam posumnjala da je toliko strašno, jer nije u pitanju velika svota novca. Međutim, sat ili dva nakon toga pozvao me je i uzbuđenim glasom rekao da nas voli najviše na svetu „da poljubim decu i da je bolje da se sam ubije nego da ga drugi ubiju a da deca to gledaju“.

Nakon toga je prekinuo vezu i od tada mu se gubi svaki trag, a telefon je bio nedostupan – priča vidno potrešena supruga Ivana. Još naglašava da je suprug rekao i tačno mesto gde se nalazu „dve stene sa drvetom u sredini“ na Rastovničkom jezeru nedaleko od Prokuplja.

Kaže da se uplašila i da je odmah nakon toga otišla u policiju i prijavila slučaj. Međutim, do danas niko ne zna šta se dogodilo sa Nebojšom. Kasnije je tokom dana sa prijateljima i porodicom pokušala da ga samoinicijativno traži i da su obišli čitav prostor oko jezera, čak misli i da su pronašli mesto koje je u telefonskom razgovoru nesrećni čovek opisao, ali da ga nisu pronašli.

"Zvala sam njegove drugove, raspitivala se da nije bio kod nekoga. Jedan od njih mi je potvrdio da ga je video i da mu je Nebojša tražio na zajam 200 evra, ali da ovaj nije imao kod sebe i da mu nije dao. Poslednji put je viđen nedaleko od jezera i plašim se samo da nije uradio ono najgore", kaže Ivana koja ima samo reči hvale za svog supruga.

"Bio je odgovoran i pošten čovek. Nije bio agresivan, a decu i mene nikada nije udario niti na bilo koji način povredio. Ništa pre ovog događaja nije ukazivalo da ima bilo kakav ozbiljan problem, nikada mi nije pričao da ima dugove. Drugovi mi kažu da je svraćao u kladionicu, ali da nije ostavljao ozbiljne pare zbog kojih bi se zajmio i zapao u zelenaške kamate – dodaje ona.

Nebojša je imao stalni radni odnos u jednoj prokupačkoj pekari, gde radi već desetak i više godina. Nije imao problema sa zakonom. Živeo je sa porodicom skromno i niko ne može da veruje da se zbog dugova ubio, pogotovo ne zbog 200 evra koje je pominjao i tražio na zajam.

Sa suprugom Ivanom je 16 godina u braku, nikada nisu imali ozbiljnijih problema a ima i dvoje dece, devojčicu J. (15) i sina M. (12). U prokupačkoj policiji su potvrdili da je 30. decembra prijavljen slučaj nestale osobe i da policija intenzivno radi na tom slučaju, ali nisu želeli da otkriju više podataka.

Nezvanično saznajemo i da je policija više puta obilazila teren oko jezera, ali da nisu pronašli nikakve tragove.

Izvor: Blic

Komentari / 0

Ostavite komentar