El-Neni prošao preglede u Arsenalu, čeka se radna dozvola!

Problem bi mogla da predstavlja činjenica da se Egipat trenutno ne nalazi među prvih 50 reprezentacija na FIFA rang listi jer se nije kvalifikovao za prethodna tri Afrička kupa nacija. Faraoni su trenutno 57. na svetu.

Fudbal 03.01.2016 | 21:20
El-Neni prošao preglede u Arsenalu, čeka se radna dozvola!

Lepe vesti za navijače Arsenala u prvom danu nove godine. Kako prenosi Gardijan, egipatski vezista Momahed Elneni uspešno je prošao lekarske preglede i nalazi se na korak od potpisivanja ugovora sa Arsenalom.

Ovaj 23-godišnji fudbaler trebalo bi da pređe u londonski klub iz Bazela za sumu od 10.000.000 evra, a poslednji i ne toliko jednostavana korak biće dobijanje britanske radne dozvole.

Problem bi mogla da predstavlja činjenica da se Egipat trenutno ne nalazi među prvih 50 reprezentacija na FIFA rang listi jer se nije kvalifikova za prethodna tri Afrička kupa nacija. Faraoni su trenutno 57.

Prema najnovijim pravilima FS Engleske, igrači koji dolaze iz zemalja van EU moraju da ispune kriterijum o broju odigranih utakmica za reprezentaciju u prethodne dve godine pod uslovom da su te selekcije u top 50 na FIFA listi. Ipak, olakšavajuća okolnost za Elnenija ipak je to što je u prethodne dve godine odigrao sve utakmice za Egipat.

Pored toga, Arsenal će imati pravo na žalbu ako u prvom krugu komisija odbije zahtev da se Elneniju izda dozvola.

U dosadašnjem toku sezone Elneni je za Bazel odigrao 16 utakmica i dao dva gola.

Komentari / 0

Ostavite komentar