Analiza - video: Da li je Zvezda trebalo da brani poslednji napad?!

Košarkaši Crvene zvezde nesrećno su izgubili od Efesa, a dan posle meča navijači se pitaju da li je ispravna bila odluka da se brani poslednji napad Turaka.

Košarka 31.12.2015 | 12:20
Analiza - video: Da li je Zvezda trebalo da brani poslednji napad?!

Trener crveno-belih Dejan Radonjić obrazložio je to rečima da “Efes ima dobre šutere“. I zaista, u tom trenutku na terenu su bili odlične penaldžije Ertel, Dibler i Grendžer, Šarić je takođe izuzetno pouzdan sa linije slobodnih bacanja, a “najslabija karika“ Brajant Danston (do juče bacanja 20-35) šutirao je 7-8 penale na meču sa Zvezdom.

Osim toga, crveno-beli teško da su bili u napadačkom naletu, dali su samo 14 poena za prethodnih 12 minuta, a na sve to, sudije su bile na strani Efesa koji je uprkos agresivnoj odbrani drugi faul u poslednjoj četvrtini napravio tek na dva minuta do kraja.

Dakle – dobri šuteri rivala, loš napački ritam Zvezde i suđenje, postojala su tri razloga da se poslednji napad brani i to je bila ispravna odluka.

Efes je ipak na raspolaganju imao dosta vremena, prva akcija nije prošla, ali imali su domaći vremena za drugu – Lazić je pokušao da pomogne i na trenutak je ispao izazivajući pomaganje Milera, što je samog ostavilo Šarića, koji je bio hladnokrvan i pogodio sa pet metara iz ugla.

Posle toga se dogodila još jedna sporna situacija, pošto je faul nad Cirbesom u poslednjem napadu prošao nekažnjeno. Tako su crveno-beli ispustili veliku priliku da naprave senzaciju već na startu Top 16 faze, imali su i +15, ali nisu nagradili sebe za hrabru partiju.

Kakvo je vaše mišljenje – da li je Zvezda trebalo da brani poslednji napad Efesa?

Komentari / 0

Ostavite komentar