Nova godina treba da bude početak odskoka

Nova godina treba da bude početak velikog odskoka Srbije, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić istakavši da nema čarobnog štapića, već da treba da nastavimo sa reformama jer nam ništa neće pasti s neba.

Srbija 31.12.2015 | 09:19
Nova godina treba da bude početak odskoka

U autorskom tekstu za praznicno izdanje "Večernjih novosti", Vučić je naveo da je za prevazilaženje jaza između Srbije i visokorazvijenih zemalja potrebno stalno usavršavanje.

"Otpočeli smo ozbiljne reforme, ojačali infrastrukturu, sredili državnu kasu, uštedeli, povećali investicije i zaposlenosti, počeli da povećavamo plate i penzije, time i potrošnju. Stvaramo, ubrzano institucionalne uslove za još brži razvoj", ocenio je Vučić.

On je rekao da je postao premijer da bi Srbiji i svima u njoj doneo neki boljitak, da bi ona postala ekonomski jaka, uređena i pristojna zemlja, te da bi svakom građaninu Srbije omogućio pristojan život.

"I voleo bih da imam čarobni štapić i sve to stvorim odmah. Ali nemam. I niko ga nema. Lično se pritom nadam da je i samoj Srbiji dosta čarobnih štapića", istakao je premijer u autorskom tekstu.

On je naveo da je obećao upravo suprotno - teške mere, tešku štednju i težak rad, odnosno način na koji se do boljeg života stiže.

"I nisam nikad rekao ni da će da bude brzo, ni lako. Ali jesam da za Srbiju više niko neće morati da umre, da neće biti ratova i nestabilnosti", podsetio je Vučić.

Srbija, po njegovim rečima, u budućnost mora preko ambisa velikim skokom.

 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

pilot

31.12.2015 09:17

Kada budes skakao reci hooppp.

ODGOVORITE
Name

modricanin

31.12.2015 12:30

Skoci u Marijanski jarak.

ODGOVORITE
Name

Hm

31.12.2015 13:29

Koji poskok.

ODGOVORITE