Čović: Kako smo došli do Kinzija...?!

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović otkrio je za B92 kako su crveno-beli došli na ideju da angažuju Tarensa Kinzija.

Košarka 31.12.2015 | 08:20
Čović: Kako smo došli do Kinzija...?!

Američki bek, koji je tokom karijere nastupao i za Partizan, potpisao je u ponedeljak za crveno-bele i zameniće Rajana Tompsona koji je otišao u suprotnom smeru.

„Mi smo posmatrali Kinzija skoro dva meseca. Ali, on je bio igrač pod ugovorom sa turskim Trabzonom i kada se dogodio incident na nekoj njihovoj utakmici, dobili smo informaciju da je Kinzi slobodan. Tada smo aktivirali takvo razmišljanje. Smatramo da je Kinzi dobar igrač i da je pravo pojačanje za Crvenu zvezdu“, rekao je Čović za B92.

On je pojasnio i situaciju sa Rajanom Tompsonom koji je otišao u suprotnom smeru u Trabzon.

„Iskreno da vam kažem, Tompson je jedan od retkih igrača koji je imao toliko veliki kredit. Tompson je nesporno dobar igrač. Međutim, neki put se igrač ne uklopi u ceo sistem kluba. Mislim da se to kod Tompsona desilo. Stalno je igrao ’pod ručnom’ što bi se reklo. Mislim da smo na kraju ušli u fazu gde smo, da me ne razumete pogrešno, počeli da mučimo jedni druge. I on se mučio i klub se mučio, i na kraju smo našli ovaj izlaz. On je sinoć bio, pozdravio se sa svima nama. Mislim da će ovo biti dobro i za njega, ali i za klub.“

Komentari / 0

Ostavite komentar