Iliev: Zahvalićemo se svakom menadžeru koji nam nudi igrače!

Zaokret u poslovnoj politici kluba iz Humske 1!

Fudbal 31.12.2015 | 20:40
Iliev: Zahvalićemo se svakom menadžeru koji nam nudi igrače!

Raskrstićemo sa Falijem Ramadanijem. I sa Pinijem Zahavijem. I bi tako. Baš kao što je najavio Milorad Vučelić pre bezmalo godinu dana, kad je češljajući ugovore Partizanovih fudbalera uvideo da neki od njih ne pripadaju (većinski) crno-beima. Sličan zaokret u poslovanju sa menadžerima, s tim da se ne ne odnosi na pojedince, već uopšteno, planira da napravi i Ivica Iliev.

Sportski direktorkluba iz Humske 1 je direktan:
„Gospodin Zdravko Mamić iz Dinama je jednom rekao: „Nisu mi potrebni agenti da dovode igrače, nego da ih odvode“. Tako je i ovde. Ivan Tomić i ja tačno znamo šta nam je potrebno za Partizan. Ako je nekad bila praksa da se dolazi u klub i nudi igrač mi ćemo se tim ljudima zahvaliti, jer će na kraju biti onako kako smo se nas dvojica dogovorili. Oni koji nam nude ne znaju šta nam je potrebnotreba. Oni gledaju svoje lične interese, a mi interese Partizana“.

Slatko zvuči. Pogotovo za Grobare, ali je pitanje koliko je ovakav plan ostvariv. Imaju li novi ljudi u sportskom sektoru mehenizam da se odrbane od spoljnih uticaja?. Jer, ruku na srce, nisu jedini u klubu. Niti se pitaju za sve.
„Imamo odrešene ruke i totalnu slobodu da donosimo sportske odluke. Sve odluke vezane za igrački kadar donosimo nas Ivan Tomić i ja. Više nema priče: „ovaj nam prodaje, onaj nam gura igrača“. Ne“.

S tim u vezi - koga će dovesti, posle Jovanovića i Šaranova?
„Imamo veliki entuzijazam. Ne osećamo naše poslove kao životni ili poslovni rizik. Dajemo sebe za ovaj klub. Znamo šta Partizan traži. Ne mislim na to da će Mesi ili Ronaldo da dođu ovde, nego ozbiljne igrače koji nam nedostaji. Želimo da vratimo svest i pripadnosti Partizanu. Mladim igračima i onima koji dolaze da shvate da je to uslov da se dođe ovde“.

Sportski direktor Partizana oduševljen je vizijom novog trenera.
„Najavio sam bombastične stvari. Prva i najveća je dolazak Ivana Tomića. Kapitena, džentlmena u kopačkama, i kao direktor je dao mnogo Partizanu. Posle prve rečenice našeg razgovora rekao sam mu: „Ivke, sve mi je jasno. To je to“. Imamo projekat. Želje. Ideje. Potrebno nam je samo vreme da ih ostvarimo“, poručio je Ivica Iliev.

Komentari / 0

Ostavite komentar