NBA - video: Skoro savršeni Bobi za trijumf Sparsa!

Srpski košarkaš Boban Marjanović upisao je odličnu partiju u trijumfu San Antonio Sparsa nad Minesota Timbervulvsima sa 101:95 protekle noći.

Košarka 29.12.2015 | 13:00
NBA - video: Skoro savršeni Bobi za trijumf Sparsa!

Marjanović je bio jedan od najzaslužnijih za 18. trijumf ’Mamuza’ na domaćem terenu ove sezone, a 27. ukupno, pošto je zabeležio jednu od najboljih partija od dolaska u NBA.

Popularni Bobi je imao gotovo savršen učinak, pošto je za četrnaest i po minuta zabeležio 17 poena, uz šut iz igre 7/7, uz samo jedan promašaj sa slobodnih bacanja. Dodao je i četrii skoka i jednu ukradenu loptu, uz dve izgubljene.

Podsetimo, Marjanović je svoju najbolju partiju u najjačoj ligi na svetu imao 7. decembra, u trijumfu nad Filadelfija 76ersima.

Uz Marjanovića, u trijumfu Sparsa se istakao i Kavai Lenard sa 17 poena, 11 skokova i tri asistencije, a još četvorica igrača imala su dvocifreni učinak među Teksašanima. Manu Đinobili je dodao 13 poena i pet skokova, a Toni Parker poen manje, uz sedam asistencija.

Tokom duela sa Vulvsima, koji su doživeli 20. poraz, kratko je viđen i srpski duel, pošto je Nemanja Bjelica na drugoj strani proveo četiri i po minuta na terenu i za to vreme upisao samo jednu asistenciju.

Endru Vigins bio je najbolji među gostima sa 18 poena, dok je Zak Lavin dodao 15 poena.

Sparsi su, inače, protekle noći postali tek treći tim na ’Zapadu’ koji je u istoriji na domaćem terenu sezonu započeo sa barem 18 pobeda, bez poraza. Isto su učinili Portland Trejl-Blejzersi u sezoni 1977./78. i Hjuston Rokitsi u sezoni 1985./86..

Komentari / 0

Ostavite komentar