Čavić: SzP će imati zajedničke kandidate

Glavni odbor NDP-a podržava političko djelovanje Saveza za promjene, a u ponedjeljak, 28. decembra, biće potpisan memorandum kojim će se utvrditi političko djelovanje Saveza za promjene na svim nivoima, rekao je predsjednik NDP-a Dragan Čavić.

Republika Srpska 25.12.2015 | 22:43
Čavić: SzP će imati zajedničke kandidate

Saglasni smo da Savez za promjene ima zajedničke kandidate na lokalnim izborima naredne godine, rekao je Čavić nakon sjednice Glavnog odbora NDP-a.

Što se tiče komentara Bakira Izetbegovića i Denisa Zvizdića u vezi sa dolaskom Aleksandra Vučića na obilježavanje Dana Republike Srpske, Čavić ističe da je to bilo očekivano. Da je na mjestu predsjednika Republike, kaže da bi i njih dvojicu pozvao na proslavu.

BN TV

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

samo

25.12.2015 16:34

Samo lagano plata ide radni staz ide moze vako sto se tebe tice jos 100 godina

ODGOVORITE
Name

SASE SASE

25.12.2015 18:23

Druže Čaviću, možete li se dogovoriti ko uništi državnu firmu koja je upravljala RUDNIKOM OLOVA I CINKA SASE KOD SREBRENICE. Drzava (NE ZNAMO KO) prvo je dozvolila da ode u stecaj drzavna (pazite, DRZAVNA) firma koja je upravljala rudnikom, da bi isti rudnik dala privatnoj firmi. Vecinski vlasnici (2/3) te privatne firme (koja sada upravlja rudnikom) su neki srbijanski tajkuni bivsi direktori Genexa (skoro svi zbog kriminala na poternicama nekoliko zemalja okruzenja), a manjinski vlasnik (1/3) jedna firma sa Kipra (zna se i koja), ciji je vlasnik, kako se otvoreno prica u Srebrenici, jedan nas visokopozicionirani politicar (za pretpostaviti je koji). Ustvari, drzava je bez tendera i koncesionog ugovora, prvo dala privatnoj firmi rudnik na raspolaganje, pa tek onda svoju (DRZAVNU) firmu nakon 5 godina gurnula u stecaj. U momentu stecaja, privatna firma (novi korisnik rudnika) dugovala je drzavnoj firmi koja je otisla u stecaj preko 3 miliona KM, koje mozda nikada nisu vracene. Nakon otvaranja stecaja, stecajni upravnici (prvo jedan, pa onda ovoj sto je sad) privatnoj firmi (novom korisniku rudnika) iz stecajne mase prodali su u bescijenje i po simbolicnoj cijeni svu vrijednu pokretnu i nepokretnu imovinu. Sada se ruda izvozi u inostranstvo (znaci ne preradjuje u zemlji) ispod trzisnih cijena i tako uskracuje porez na dobit drzavi. Isto sto su radili Litvanci sa proizvodima fabrike Birac. SIPA za sve ovo zna i ima sve podatke, ali po tom pitanju nikad nista nije preduzimala. Pretpostavljate zasto. MI MALI AKCIONARI BIVSE DRZAVNE FIRME I BIVSI RADNICI RUDNIKA SE PITAMO: DA LI ĆE SE "NOVA" SIPA TIM PITANJEM IKADA POZABAVITI

Name

Đorđe

25.12.2015 17:43

Imaćete i zajedničke kandidate,ali problem je što ne znate prepoznati unapred "Preletače" i "Papke".To se ime pojavi u politici na Balkanu.Primate "svašta" smo da Vas ima i to će se ponovo obiti o glavu SzP.rimsko carstvo je propalo ,kad su u vojsku primali "Svakoga".Vjerujte mi narode u pozadini zaista poštenih pojedinaca,a pošteni su svi ovi lideri SzP,a naročito gos.Bosić i Ivanić,ali svi su relativno pošteni.Ali u njihovim sjenama ,mali smo mi narod,pogledajte konferencije za novinare i dr, sjednice vidjećete "lopove na čekanju".Tako ih ja zovem i znam ih. Ne zelim da ih spominjem imenom i prezimenom,ali znaju ih mnogi eventualni potencijalni Vaši glasači. Oni bi Boga ukrali da mogu.Oni intelegenciji nedozvoljavaju glasati na izborima.Intelegencija "abdicira" dakle ne glasa na izborima.Tako vam stoje stvari dragi moj narode i demokratije nema dok je koncetracija moći i novca u rukama grupice ljudi.Te dve stvari nemogu zajedno opstati isto ,kao materija i antimaterija u prirodi.Jedno drugo guta. Želim lijep pozdrav svima bez obzira na vjeru i naciju. sretan Božić pripadnicima katoličke veroispovesti. ISKRENO I POŠTENO. Đorđe

ODGOVORITE
Name

Sever

25.12.2015 17:52

Da vas ima triput toliko ne mozete Dodika srusiti.

ODGOVORITE
Name

Brod

25.12.2015 19:58

Blago tebi

Name

Jedini

25.12.2015 19:55

Jedini političar koji se razumije u ekonomiju i finansije. Mala stranka a svoja za razliku od PDP-a kome se ne može vjerovati.

ODGOVORITE
Name

Odgovor

25.12.2015 21:05

Svake izbore iz Čavine stranke se pojača SNSD i Dodik.Čava je Dodikova sigurica.Uvijek spavače kod Čavica ima.Vojin je otvorio seriju prelazak,i spasio Dodika.

Name

Jedini

26.12.2015 21:44

I iz drugih stranaka prelaze. A ta činjenica ne znači da je dobar ekonomista. Normalno se ponaša, hoda po gradu normalno i komunicira sa ljudima, radio je tako i kada je bio u vlasti.

Name

Cccc

25.12.2015 20:22

Sud i tuzilastvo bi trebali samo otvoriti ovaj portal i procitati komentare i donijeti presude .Ovdje se sve zna ko je lopov ko je pošten od političara.

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

25.12.2015 22:20

Dakle Vučić se i dalje ne miješa. Ne podržava Kusturicu i Dodika. Ma jok. To je raja provikala.

ODGOVORITE
Name

Djuro

26.12.2015 15:35

Nek je vama dobro ,ide plata radni staz a ko ...e narod

ODGOVORITE