Šta se to desilo sa Markusom Vilijamsom?!

Plejmejker Crvene zvezde Markus Vilijams će, po svemu sudeći, napustiti crveno-bele samo 19 dana posle povratka u klub.

Košarka 24.12.2015 | 22:45
Šta se to desilo sa Markusom Vilijamsom?!

Vilijams nije bio u subotu u sastavu ekipe na duelu sa Zadrom, a nije ga bilo ni pored terena sa ekipom.

Trener Dejan Radonjić je rekao da su u pitanju zdravstveni problemi i da će sve biti poznato do 28. decembra, a spekuliše se i da je američki plejmejker, koji je miljenik navijača, već otputovao u SAD.

Prema saznanjima B92, Zvezda i Vilijams će raskinuti ugovor na štetu igrača sa čime se i on složio. Vilijams prema našim saznanjima nije trenirao u proteklom periodu ni blizu očekivanog, delovao je odsutno, a sve zbog 'privatnih' problema zbog kojih je i pristao na raskid ugovora.

Prema nepotvrđenim saznanjima, Amerikanac je ponovo pao na doping testu, koji je ovoga puta interno obavio u klubu.

Vilijams je prethodno bio suspendovan do 1. decembra 2015. godine jer je na doping testu utvrđeno da je koristio marihuanu tokom finalnog duela Superlige Srbije.

Izvesnim odlaskom Amerikanca otvara se prostor za novog igrača na poziciji jedan, a prema našim saznanjima Dejan Radonjić ne računa na Gala Mekela koji je još uvek u klubu, ali bi uskoro trebalo da pronađe novu sredinu (pominje se Makabi).

Umesto Vilijamsa bi, kako saznajemo, trebalo da potpiše Vasilije Micić, srpski plejmejker koji je imao mnogo problema sa povredama, a u Bajernu nije dobio očekivani prostor kod Svetislava Pešića.

Dolazak Micića najverovatnije neće biti jedini u narednih nekoliko dana, pošto Zvezda, kako saznajemo, traži još jedno pojačanje na bekovskim pozicijama.

Neizvestan je i status Amerikanca Rajana Tompsona koji ne pruža očekivano, ali svojim odnosom na treningu i pre svega igrom u odbrani zaslužuje dodatno vreme.

Zvezda ima izuzetno turbulentnu sezonu iza sebe. Klub je već napustio Sofoklis Skorcanitis, a umesto njega je stigao Vladimir Štimac. Uz to, posle povreda Dangubića i kapitena Mitrovića kao zamene su stigli Marko Simonović i Kvinsi Miler, a ono što je veliko iznenađenje je da sve ove promene i povrede nisu mnogo uticale na rezultate.

Zvezda je obezbedila plasman u Top 16 fazu Evrolige u nikada težoj grupi, a u ABA ligi uz dva kiksa ima skor 12-4 i treća je na tabeli.

Komentari / 0

Ostavite komentar