ABA: Zvezda surovo kaznila greške Zadrana!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Zadar 83:57 surovo kaznivši brojne greške rivala iz Dalmacije u 16. kolu ABA lige.

Košarka 24.12.2015 | 17:00
ABA: Zvezda surovo kaznila greške Zadrana!

Crveno-beli su pred oko 5.500 navijača u Pioniru meč prelomili u trećem periodu koji su dobili 23:8.

Gosti su se već tada predali pa su u nastavku doživeli debakl jer su zaostajali i 30 poena. Zvezda je ostvarila 12. pobedu u prvenstvu, a Zadar doživeo deveti poraz.

Markus Vilijams nije bio u sastavu Crvene zvezde za ovaj meč, a spekuliše se o otkazu jer nije bilo reči o njegovoj povredi.

Zvezdu je sa 15 poena predvodio Majk Cirbes (6/7 iz igre), ali je najbolji pojedinac meča bio Stefan Jović sa 8 poena (4/5), 10 asistencija, 6 skokova i 5 ukradenih lopti za indeks koristnosti 31 (21 na poluvremenu).

Dvocifren učinak imali su još Kvinsi Miler sa 13 poena, Marko Gudurić sa 11, te Vladimir Štimac sa 10 uz 4 skoka. Jedini igrač koji nije postigao koš bio je Rajan Tompson koji posle indeksa -4 na poluvremenu u nastavku nije ni dobio šansu kod Dejana Radonjića.

Najbolji u redovima Zadra bio je Marinković sa 15 poena, dok su po deset postigli Pašalić i Kraljević, a Bašić i Delaš su izgubili deset od ukupno 22 lopte na meču.

Zvezda u sledećem kolu gostuje Tajfunu, dok će zadar seriju od četiri uzastopna poraza pokušati da okonča protiv lidera ABA lige Budućnosti.

Prvo poluvreme obeležila je igra ispunjena greškama s obe strane, uz odlične partije Stefana Jovića (6p, 8as, 4sk, indeks 21) i Majka Cirbesa (9p, 2sk, 2uk), te novo bledo izdanje Rajana Tompsona (-4 indeks) u redovima Zvezde.

Zvezda je povela 8:2, ali su Zadrani serijom 7:0 preokrenuli rezultat i postepeno povećali prednost na 20:14. Ipak, trojkama Milera i Gudurića crveno-beli stižu do egala posle prvih deset minuta (20:20).

Usledio je nervozan i konfizan nastavak meča, promašaji Rebića i Tompsona iz otvorenih pozicija, poklon Tejića, te novih +6 za goste. Seriju Dalmatinaca prekida Jović, nakon čega se konačno pritiska u reketu oslobodio Cirbes i povratak na 27:30.

Bašić sa deset metara održava goste u solidnom plusu, ali Jović do poluvremena nastavlja da kreira koševe i vraća domaćina u novi egal (35:35).

Zvezda je meč prelomila u trećem periodu. Dok su gosti nastavili da gube lopte, crveno-beli su se stabilizovali te predvođeni Milerom postepeno povećavali prednost do +15.

To je potpuno slomilo goste iz Dalmacije koji su se predali u poslednjoj četvrtini pa su doživeli debakl sa skoro 30 poena razlike.

Komentari / 0

Ostavite komentar