АБА: Звезда сурово казнила грешке Задрана!

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Задар 83:57 сурово казнивши бројне грешке ривала из Далмације у 16. колу АБА лиге.

Кошарка 24.12.2015 | 17:00
АБА: Звезда сурово казнила грешке Задрана!

Црвено-бели су пред око 5.500 навијача у Пиониру меч преломили у трећем периоду који су добили 23:8.

Гости су се већ тада предали па су у наставку доживели дебакл јер су заостајали и 30 поена. Звезда је остварила 12. победу у првенству, а Задар доживео девети пораз.

Маркус Вилијамс није био у саставу Црвене звезде за овај меч, а спекулише се о отказу јер није било речи о његовој повреди.

Звезду је са 15 поена предводио Мајк Цирбес (6/7 из игре), али је најбољи појединац меча био Стефан Јовић са 8 поена (4/5), 10 асистенција, 6 скокова и 5 украдених лопти за индекс користности 31 (21 на полувремену).

Двоцифрен учинак имали су још Квинси Милер са 13 поена, Марко Гудурић са 11, те Владимир Штимац са 10 уз 4 скока. Једини играч који није постигао кош био је Рајан Томпсон који после индекса -4 на полувремену у наставку није ни добио шансу код Дејана Радоњића.

Најбољи у редовима Задра био је Маринковић са 15 поена, док су по десет постигли Пашалић и Краљевић, а Башић и Делаш су изгубили десет од укупно 22 лопте на мечу.

Звезда у следећем колу гостује Тајфуну, док ће задар серију од четири узастопна пораза покушати да оконча против лидера АБА лиге Будућности.

Прво полувреме обележила је игра испуњена грешкама с обе стране, уз одличне партије Стефана Јовића (6п, 8ас, 4ск, индекс 21) и Мајка Цирбеса (9п, 2ск, 2ук), те ново бледо издање Рајана Томпсона (-4 индекс) у редовима Звезде.

Звезда је повела 8:2, али су Задрани серијом 7:0 преокренули резултат и постепено повећали предност на 20:14. Ипак, тројкама Милера и Гудурића црвено-бели стижу до егала после првих десет минута (20:20).

Уследио је нервозан и конфизан наставак меча, промашаји Ребића и Томпсона из отворених позиција, поклон Тејића, те нових +6 за госте. Серију Далматинаца прекида Јовић, након чега се коначно притиска у рекету ослободио Цирбес и повратак на 27:30.

Башић са десет метара одржава госте у солидном плусу, али Јовић до полувремена наставља да креира кошеве и враћа домаћина у нови егал (35:35).

Звезда је меч преломила у трећем периоду. Док су гости наставили да губе лопте, црвено-бели су се стабилизовали те предвођени Милером постепено повећавали предност до +15.

То је потпуно сломило госте из Далмације који су се предали у последњој четвртини па су доживели дебакл са скоро 30 поена разлике.

Коментари / 0

Оставите коментар