Đak bacio suzavac u školi u Beogradu

U Drugoj ekonomskoj školi u beogradskoj opštini Voždovac jutros u 8.55 učenik prvog razreda aktivirao je suzavac u jednoj od učionica.

Srbija 23.12.2015 | 16:05
Đak bacio suzavac u školi u Beogradu

Ekipa Hitne pomoći je poslata u pomenutu školu i kako za "Blic" iz njihove službe kažu, povređenih nema.

Nastava je bila obustavljena, a đaci su upućeni svojim kućama, dok će se časovi u popodnevnoj smeni normalno održavati.

Direktor škole Dejan Nedić kaže da se ovaj incident dogodio u trenutku kada u učionici nije bilo profesora, kao i da u njoj ne postoji video nadzor.

"Odmah smo decu izveli na teren u dvorište i obezbedili da se prostorije provetre. Nikome nije pozlilo, obavestili smo tužilaštvo, policiju, hitnu pomoć, Ministarstvo prosvete i gradski Sekretarijat. Ustanovili smo da nema povređenih, Hitna pomoć se vratila, uviđaj je izvršen, a dete je priznalo šta je uradilo" kazao je direktor.

U školu su pristigli roditelji učenika koji je počinio izgred i dva njegova druga na čijem mestu se sve dogodilo, kako bi se istražio ceo slučaj.

Direktor je kazao da motiv nije poznat i da deca nisu imala zakazan kontrolni zadatak, pa je razlog za takvo ponašanje “verovatno njegova bahatost”, ali dodao i da će učenik tek biti ispitan.

Ovo je prvi takav incident u Drugoj ekonomskoj školi, a direktor kaže da će sankcije svakako uslediti, jer je dete ugrozilo bezbednost hiljadu đaka.

"Kad se desi neki prekršaj ovog vida obično roditelji ispišu dete, jer je jasno da je priznalo i jer je ugrozilo bezbednost hiljadu dece. To više ne sme da se desi nikada" kazao je direktor Nedić.

Izvor: Blic

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DULE NS

23.12.2015 16:29

NISU DECA KRIVA 2000TE BILI SU MALI KAD SU IM RODITELJI DEMOLIRALI SKUPSTINU NAPRAVILI DUG 40MILIARDI DOLARA I NKOM NISTA.

ODGOVORITE