Sarajevo: Prekid nastave u školama

Iz kabineta Ministarstva obrazovanja, kulture i sporta Kantona Sarajevo je potvrđeno za N1 da je donesena odluka o prekidu nastave u sarajevskim školama.

Bosna i Hercegovina 23.12.2015 | 11:45
Sarajevo: Prekid nastave u školama

Podsjetimo, informaciju o prekidu nastave potvrdio je i juče za N1 premijer Vlade KS Elmedin Dino Konaković koji je u telefonskom razgovoru kazao da će već danas tražiti procjenu stanja od nadležnih institucija i sindikata obrazovanja, te u tom smjeru preduzeti određene korake.

Danas je i Savez samostalnih sindikata BiH poslao zahtjev Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade KS zahtjev o obustavi nastave.

"Zbog visokog stepena zagađenosti vazduha koja traje duži vremenski period upućujemo zahtjev za donošenje odluke o obustavi nastave do daljnjeg u svim predškolskim i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo, a s ciljem zaštite života i zdravlja naših učenika. Djeca će biti zahvalna, kao i njihovi roditelji, učitelji i oni koji znaju da je zdravlje i sigurnost djece imperativ našeg društva", saopšeno je iz Saveza samostalnih sindikata BiH.

(N1)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

borac

23.12.2015 10:53

A sta je to moglo zagaditi zrak ah ja cevapdzinice.

ODGOVORITE