Ančeloti: Igrači nemotivisani, a Murinjo platio cijenu!

Italijanski fudbalski trener Karlo Ančeloti rekao je da je nedostatak motivacije među igračima Čelsija koštao Žozea Murinja posla na Stamford bridžu.

Fudbal 24.12.2015 | 16:00
Ančeloti: Igrači nemotivisani, a Murinjo platio cijenu!

Murinjo je vodio Čelsi do titule u Premijer ligi prošle sezone, ali "Plavci" su vrlo loše počeli novu sezonu.

Čelsi je pretrpeo devet poraza u 16 utakmica, a poslednji poraz od Lestera bio je poslednji meč Murinja na klupi te ekipe. Gus Hidink imenovan je za privremenog trenera.

"Kada stvari idu dobro, postoji opasnost od opuštanja. Kada stvari idu loše, dolazi do gubitka poverenja, samopouzdanja. Trener mora da pronađe ravnotežu", rekao je Ančeloti za goal.com.

"Čelsi nije počeo sezonu kao prošle godine kada je imao ogromnu želju da uradi nešto dobro posle loše sezone. Ove godine je sve bilo suprotno i Morinjo je platio zbog nedostatka motivacije među igračima", dodao je Ančeloti.

Ančeloti će na kraju ove sezone na klupi Bajerna iz Minhena zameniti Pepa Gvardiolu, što će mu biti prvi posao u Nemačkoj. On je naveo da nije zabrnut pre odlaska u Nemačku.

"Ništa me ne brine. Biće to novo i zanimljivo iskustvo, srećan sam što ću otkriti novu zemlju. Upoznavanje novih kultura me je najviše obogatilo, tako će biti i u Nemačkoj. Nemački sam već počeo da učim i mogu da vam kažem da nije lako", naveo je Ančeloti.

Komentari / 0

Ostavite komentar