Trač ili istina: Gvardiola hoće samo u Arsenal?!

Britanski mediji pišu da je Pep veliki poštovalac Arsena Vengera i da je čak spreman da čeka do leta 2017. da ga nasledi na klupi Tobdžija!

Fudbal 20.12.2015 | 18:30
Trač ili istina: Gvardiola hoće samo u Arsenal?!

Dok čekamo da Pep Gvardiola zvanično objavi šta će raditi nakon isteka ugovora sa Bajernom sledećeg leta, sve više je medijskih špekulacija oko budućnosti Katalonca.

Mnogi klubovi, uglavnom premijerligaši, se spominju kao njegovo novo radno mesto, a britanski mediji kao da se namerno trude da stvore što veću zbrku oko Gvardiolinog novog zaposlenja.

Čim se pojavila informacija da Pep neće produžiti ugovor sa Bavarcima, svet je obišla vest da je Mančester Siti njegov novi klub. U stvari, španska Marka je to objavila pozivajući se na “poverljive izvore”, koji poznaju dešavanja na Etihadu i planove Čikija Begiristajna sportskog dirtektora Građana i dobrog Gvardiolinog prijatelja.

U četvrtak nekoliko dobro informisanih medija, uključujući i BBC, izvestili su kako je Gvardiola odlučio da batali ideju sa Sitijem i preuzme kormilo Mančester Junajteda od sledećeg leta. Ovo je sigurno lepa vest za navijače ovog tima, svakako ne i za Luja van Gala.

A danas? Stiže nam nova ludorija sa Ostrva. Ekspres piše da Katalonac uopšte ne želi da ide u Mančester, već da namerava da nasledi Arsena Vengera na klupi Arsenala!

U tekstu koji izazvao veliku pažnju pod naslovom “Gvardiola želi posao u Arsenalu”, list je izneo sledeće tvrdnje bazirane na poverljivim izvorima.
“Gvardiola je veliki poštovalac lika i dela Arsena Vengera i njegove filozofije fudbala. Sledeće nedelje će obelodaniti dalje planove u karijeri, a nije isključeno da uzme godinu dana pauze kao kad aje prelazio iz Barsleone u Bajern, kako bi sačekao da u leto 2017. godine francuskom stručnjaku istekne ugovor sa Tobdžijama”, napisali su novinari Ekspresa.

Zanimljivo, ista priča pojavila se i u Dejli Mejlu, s tim što ovaj dnevnik ističe da bi Pep mogao da produži ugovor sa Bajernom za još godinu dana kako bi “ubio vreme” dok Vengerov ne istekne u Londonu.

Trač ili istina?

Komentari / 0

Ostavite komentar