Video: I Enan ode u trenere!

Velika šampionka posvetila se radu sa Elenom Svitolinom.

Tenis 19.12.2015 | 19:00
Video: I Enan ode u trenere!

Bivša prva teniserka sveta Žastin Enan napravila je prvi korak ka profesionalnoj trenerskoj karijeri.

Ona u Abu Dabiju sarađuje sa Elenom Svitolinom, talentovanom ukrajinskom igračicom, koja na WTA listi zauzima 19. poziciju.

Žastin, koja je imala blistavu tenisku karijeru, tokom koje je osvojila ukupno 43 pehara, od čega sedam grend slem trofeja, zlatnu olimpijsku medalju i titulu u Fed kupu sa Belgijom, odlučila je da stečeno znanje konkretno prenese na mlađe.

Belgijanka, koja će uskoro biti primljena i Kuću slavnih, odabrala je da pripremi Svitolinu za novu sezonu i tako krene putem kojim su pošli i njene bivše kolege i nekada uspešni igrači, poput Borisa Bekera, Stefana Edberga, Ivana Lendla, ili Francuskinje Ameli Morezmo.

Još nije potvrđeno da li će Enan i zvanično biti u stručnom štabu Ukrajinke naredne sezone, ali ono što se zna je da Belgijanka nije slučajno odbarala da radi sa njom. Naime, Svitolina je jedno vreme trenirala u Akademiji koju Žastin sa uspehom vodi u Belgiji od kraja 2007. godine.

Elena Svitolina je do sada u karijeri osvojila tri WTA trofeja, od čega jedan u godini na izmaku, na turniru u Marakešu.

Podsetite se kako je nekada "prašila" Žastin Enan...

Komentari / 0

Ostavite komentar