Видео: И Енан оде у тренере!

Велика шампионка посветила се раду са Еленом Свитолином.

Тенис 19.12.2015 | 19:00
Видео: И Енан оде у тренере!

Бивша прва тенисерка света Жастин Енан направила је први корак ка професионалној тренерској каријери.

Она у Абу Дабију сарађује са Еленом Свитолином, талентованом украјинском играчицом, која на WТА листи заузима 19. позицију.

Жастин, која је имала блиставу тениску каријеру, током које је освојила укупно 43 пехара, од чега седам гренд слем трофеја, златну олимпијску медаљу и титулу у Фед купу са Белгијом, одлучила је да стечено знање конкретно пренесе на млађе.

Белгијанка, која ће ускоро бити примљена и Кућу славних, одабрала је да припреми Свитолину за нову сезону и тако крене путем којим су пошли и њене бивше колеге и некада успешни играчи, попут Бориса Бекера, Стефана Едберга, Ивана Лендла, или Францускиње Амели Морезмо.

Још није потврђено да ли ће Енан и званично бити у стручном штабу Украјинке наредне сезоне, али оно што се зна је да Белгијанка није случајно одбарала да ради са њом. Наиме, Свитолина је једно време тренирала у Академији коју Жастин са успехом води у Белгији од краја 2007. године.

Елена Свитолина је до сада у каријери освојила три WТА трофеја, од чега један у години на измаку, на турниру у Маракешу.

Подсетите се како је некада "прашила" Жастин Енан...

Коментари / 0

Оставите коментар