EL: Zvezdino ‘'biti ili ne biti’'!

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova dočekuju minhenski Bajern u odlučujućoj utakmici desetog kola grupe A Evrolige.

Košarka 18.12.2015 | 18:20
EL: Zvezdino ‘'biti ili ne biti’'!

Šampion Srbije će pred prepunom dvoranom “Pionir” dočekati Bavarce, a oba tima pred taj duel imaju po četiri pobede i pet poraza.

To znači da je računica jasna – ko god da izađe kao pobednik iz tog susreta proći će u Top16 fazu.

Susret u Minhenu dobili su ‘crveno-beli’, koji su slavili sa 90:79, a tada je situacija u redovima Zvezde bila potpuno drugačija. Mnogi su do tada otpisali šampiona Srbije i Jadrana posle tri poraza zaredom, ali je on uspeo da preokrene situaciju zahvaljujući trijumfima nad Realom i Himkijem. Tada je Zvezda nošena podrškom svojih navijača pobedila bolje i bogatije od sebe, a ovoga puta uzda se u pun “Pionir”.

“Da nam je neko rekao da ćemo danas imati četiri pobede i duel za prolaz protiv Bajerna, sigurno bismo to prihvatili i bilo bi malo i iznenađenja da li je to moguće. Dolaze kod nas, verujem da možemo da savladamo Bajern u atmosferi koja će sigurno biti prepričavana danima posle meča. Međutim, moramo da odigramo kvalitetno, koncentrisano, odgovorno, da na čvrstinu odgovorimo čvrstinom, da odigramo pametno u napadu. Svesni smo da neće biti nimalo lagan zadatak, ali želimo da to uradimo i verujem da ćemo na kraju mi biti ti koji ćemo ići dalje”, naveo je Radonjić.

Izvesno je da Radonjić neće imati najjači tim, pošto se Marko Simonović povredio u duelu sa Mega Leksom pre samo četiri dana. Simonović je povredio skočni zglob i želi da igra na sopstvenu odgovornost, ali je jasno da neće moći da igra na svom nivou.

“Simonović i ako bude mogao da igra, pitanje je da li će moći da pruži ono što je pružao u poslednje vreme i da li će moći da pruži doprinos u oba pravca. Distorzija skočnog zgloba je lakše prirode, ali iziskuje određeno mirovanje. Naša zdravstvena služba radi sve da se to dodatno ubrza”, istakao je Radonjić.

S druge strane, trener Bajerna Svetislav Pešić istakao je da ‘neprijateljska’ atmosfera neće poremetiti njegov tim.

“Koncentrisaćemo se na naš plan igre, neće nas omesti atmosfera. Očekujem neizvesnu utakmicu. Mi smo motivisani da pokažemo da možemo pobediti vrhunski evroligaški tim na gostovanju. Ovo će biti utakmica zbog koje se živi”, rekao je Pešić.

Zvezda i Bajern će rešiti pitanje poslednjeg učesnika Top16 faze, pošto su tri već poznata, a to su Fenerbahče, Himki i Real. U zavisnosti od ishoda poslednje utakmice znaće se i konačan plasman, ali će svakako pobednička ekipa zauzeti treće mesto i na četvrto pomeriti aktuelnog šampiona Evrope.

Komentari / 0

Ostavite komentar