I Branko Brnović dobio otkaz!

Fudbalski savez Crne Gore je na sednici Izvršnog odbora odlučio da ne produži saradnju sa Brankom Brnovićem, dosadašnjim selektorom fudbalske reprezentacije.

Fudbal 17.12.2015 | 22:00
I Branko Brnović dobio otkaz!

Fudbaleri Crne Gore dobiće novog selektora, jer je crnogorska fudbalska vlada odlučila da se rastane sa Brankom Brnovićem.

"Izvršni odbor je doneo odluku da ne nastavi saradnju sa dosadašnjim selektorom A reprezentacije Brankom Brnovićem. IO FSCG se zahvaljuje Branku Brnoviću na profesionalnom radu, zalaganju i rezultatima ostvarenim tokom zajedničke saradnje i želi mu puno uspeha u daljoj karijeri", navodi se u saopštenju objavljenom na web sajtu Fudbalskog saveza Crne Gore.

Branko Brnović bio je na čelu stručnog štaba Crne Gore bio od septembra 2011. godine kada je angažovan nakon smene Zlatka Kranjčara koji je sa reprezentacijom stigao na korak od direktnog plasmana na Evropsko prvenstvo.

U trenutku smene Kranjčara Crna Gora je bila na čelu kvaliifikacione grupe. Sa Brnovićem je završila takmičenje kao drugoplasirana zahvaljujući srećno izborenom remiju sa Engleskom na stadionu pod Goricom, golom Andrije Delibašića u sudijskoj nadoknadi vremena. Potom je Crna Gora glatko eliminisani u baražu od Češke (u oba meča 0:2).

Usledila su potom dva rezultatski neuspela takmičarska ciklusa u kvalifikacijama za Mundijal 2014. i EURO 2016. a kap koja je prelila čašu bio je debakl u prijateljskoj utakmici igranoj jesenas protiv Makedonije u Skoplju (1:4).

Komentari / 0

Ostavite komentar