Drulović: Opet bih prihvatio poziv Partizana!

Ljubinko Drulović se ne kaje što je prihvatio poziv Partizana. "Zbog Partizana sam ostavio selekciju Makedonije, to dovoljno govori". Ponavlja: "Poraze ne treba shvatati tragični, oni su deo sporta".

Fudbal 19.12.2015 | 16:00
Drulović: Opet bih prihvatio poziv Partizana!

Ljubinko Drulović je bio odličan fudbaler, ali kao trener neće, bar među navijačima Partizana, ostati u dobrom sećanju, bez obzira na to da li će ostati šef stručnog štaba crno-belih i posle zimske pauze.

U intervjuu za TV Partizan, koji je napravljen uoči poslednjeg meča pred zimsku pauzu protiv čačanskog Borca (2:1), Drulović je analizirao svoj učinak, ponavaljajući da je od dolaska u Humsku radio profesionalno, da mu je savest čista, kao i da je zla sreća, odnosno mnoge povrede, bitno uticala na sve što se dešavalo Partizanu ove jeseni.

Kada bi mu neko prorekao budućnost i predočio mu šta će ga sačekati i kakve će rezultate Partizan imati, da li bi opet prihvatio poziv Partizana?

"Ja sam imao ugovor sa Makeodnskim fudbalskim savezom još dve godine, ali sam se toga odrekao samo da bih došao u Partizan i potpisao ugovor do kraja sezone. To dovoljno govori. Mnogi prijatelji su mi govorili da sam ludi i previše hrabar...", rekao je Drulović i nastavio:

"Sada je lako govoriti i lako je biti general posle bitke. Ja se ne kajem zbog poteza koje sam pravio i pravim. Opet bih prihvatio da budem trener Partizana, to se možda jednom u životu dešava. Nikad mi neće biti žao, ovo je veliko iskustvo. Imam ugovor do kraja sezone, sešćemo i razgovarati. Partizanu su potrebna pojačanja, ako želi da bude evropska ekipa... mora da se napravi ozbiljna selekcija, koji će kvalitetom doprineti poboljšanju igre i ostvarivanju rezultata".

Nekadašnji fudbaler Partizana, ali i mnogih drugih velikih evropskih klubova, kaže da će, verovatno, ostati upamćen kao trener koji je izgubio protiv Augzburga, odnosno koji se nije plasirao u nokaut fazu Lige Evrope.

Ali, ponavlja, fudbal je samo sport, i ne treba poraze shvatati tragično kako se to u Srbiji čini, primećuje.

"U Srbiji se previše dramatizuju neke stvari, novinari preteruju u nekim stvarima. Fudbal treba shvatiti kao sport, porazi se dešavaju i mnogo većim i skupljim ekipama od Partizana. Evo, recimo, Monako, ispao je iz Lige Evrope, a koliki budžet ima. Mi ovde pravimo senzacionalizam. Pokušavam da ostanem miran, gubio sam polufinala i četvrtfinala Lige šampiona. Život ide dalje... Ne može uvek da se pobeđuje. To su normalne stvari, ne treba preterivati u stvarima, pogotovo negativnim", kaže trener Partizana.

Vratio se na utakmicu sa Augzburgom, rekavši da mu je najviše žao igrača, koji su plakali u svlačionici, jer su hteli da učine nešto veliko, da uđu u istoriju kluba...

"Ali, to je fudbal, to je sport, mi nismo iskoristili šanse, a protivnik jeste".

Kada vrati film na onaj dan kada je došao u Partizan, kaže da je ekipa delovala mnogo umorno.

"Mnogi igrači nisu ni prošli pripreme, drugi su došli iz manjih klubova, nenaviknuti na ovakav ritam, a odigrali smo zaista mnogo utakmica. Evo, recimo, mali Marko Jevtović je odigrao više utakmica ove sezone, nego u Novom Pazaru ukupno. a on je dete na koje je Partizan morao da se osloni. Partizan je jedna od najmlađih ekipa što se tiče evropskih utakmica i ljudi to treba da shvate, mnogi mladi igrači su morali da iznesu teret ove sezone", istakao je Drulović.

Komentari / 0

Ostavite komentar