Srpska sponzoruša: To činim iz zadovoljstva

Sabrala sam dva i dva - nisam želela da završim kao jedna od njih dve. Ili kao bilo koja od mora mojih sugrađanki - da grcam pola života na poslu, da kukam, da maštam o dalekim predelima i skupim stvarima.

Srbija 15.12.2015 | 19:43
Srpska sponzoruša: To činim iz zadovoljstva

Sponzoruše obično bije loš glas naročito od lažnih moralista koji ih osuđuju da ništa u životu ne znaju da rade osim da budu lepe i provode se za novac.

Jedna Srpkinja napisala je svoje iskustvo kao sponzoruša u otvorenom pismu gde je napisala da se oseća ponosno, bez obzira na sve.

Ovo je njena ispovest u celosti:

“Ako vam zaista smeta što postoje sponzoruše ili imate nešto protiv njihovog ponašanja, onda vi nemate svoje probleme, valjda. U suprotnom vodili biste brigu o njima – počela je svoju priču nepoznata devojka.

Inače, možda vas zanima zašto sam postala sponzoruša. Bilo je prilično spontano. Imala sam sreće da moj prvi ozbiljni partner u životu bude dobrostojeći muškarac, desetak godina stariji od mene.

Fino je izgledao, bio je pravi džentlmen, voleo me je na neki svoj način, volela sam i ja njega, pokazao mi je šta znači živeti život na visokoj nozi, pružio mi je finansijsku sigurnost i komoditet, pomogao je čak i mojoj porodici. Tada sam imala samo 16 godina, i brzo sam shvatila kako stvari u takvim odnosima funkcionišu.

Sve što je trebalo jeste da mu pružim podršku uvek, da ga razumem, da ne pametujem previše i da na neke stvari jednostavno “zažmurim”. Ta veza je potrajala do moje 18. godine, kada su se naši putevi razišli. Potom sam “lutala” neko vreme u ljubavnim odnosima, izlazila sam sa vršnjacima, išla u bioskop, na kolače, imala klasične tinejdžerske veze i vezice. Ali, još tada sam ukapirala da me ništa od toga neće usrećiti.

Meni je nedostajao moj stari život i zrela ruka koja će mi život učiniti udobnim i ušuškanim.

Gledala sam svoje dve starije sestre, obe su bile atraktivne i lepe, baš kao i ja, ali ni jedna nije to umela da “unovči”. Zato je najstarija bila u osrednjem braku u kome su se oboje satirali od posla ne bi li sebi obezbedili solidan život i lagano je propadala i duhovno i fizički. Srednja sestra je konstantno menjala muškarce u potrazi za onim pravim, trošila se i davala u tim pokušajima ljubavi, a da ni parfem nije dobila. Ali je zato dobila mnogo suza, razočarenja, potrošenih živaca i izneverenih očekivanja.

Sabrala sam dva i dva – nisam želela da završim kao jedna od njih dve. Ili kao bilo koja od mora mojih sugrađanki – da grcam pola života na poslu, da kukam, da maštam o dalekim predelima i skupim stvarima, a da pritom sve to vreme dajem svoje telo nekim mangupima, džulovima ili navodno finim momcima, koji će me u jednom trenutku ostaviti, prevariti, ili se okrenuti za drugom suknjom.

Neka, hvala. Ja ću od svoje lepote profitirati, rešila sam još tada. Ako ću već stupati u seksualne odnose sa muškarcima, neka to bude sa onima koji imaju šta da mi daju zauzvrat, zar ne? Ne, nisam tip sponzoruše koja ima želudac da bude sa nekim starim, olindranim, “gadnim” tipom, ali ima i pregršt onih koji izgledaju sasvim ok, a imaju dubok džep, verujte mi na reč.

Sada imam 27 godina – bogata sam i imam bogatog dečka. Toliko sam se obogatila da čak više ni ne moram da budem sponzoruša. Ali hoću. Hoću, jer volim osećaj koji imam dok delim život sa nekim uspešnim, ostvarenim, moćnim muškarcem. Nije tu samo novac u pitanju. Bogati muškarci umeju da učine da se osećaš kao žena, prava žena. Kao neko ko se zaista rodio da bude mažen, pažen i zaštićen.

U svojim prošlim odnosima, uspela sam da “izvučem” stan, kola i pokrenem dobar privatni biznis. Uspela sam da pomognem svojim sestrama, majci i ocu. Uspela sam da budem srećna i da imam novac, a da se ne satirem od posla.

I sve to samo zato što sam dobro birala – nisu svi bogati muškarci raspoloženi da poklanjaju novac svojim parnerkama. Mukotrpan je “posao” izabrati one koji to žele, mukotrpan je “posao” zadržati ih, navesti da te zavole, taktizirati, btii dobra ljubavnica i fina devojka istovremeno. Zato smatram da je biti sponzoruša zapravo jedna vrsta neprestanog rada i “hodanja po tankoj žici”. I zato hoću da kažem da sve što danas imam ja sam pošteno zaradila.

Svim svojim drugaricama uvek kažem “Daćeš, pa ćeš dati, zašto da se bar ne “ogrebeš” o nešto?”. Meni se isplatilo, a vi i dalje “pljujte” sponzoruše. Živi bili!” – napisala je devojka.

(Dnevno.rs)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

MD

15.12.2015 20:14

Svaka cast...usila si Stoju iz Kostajnice.

ODGOVORITE
Name

...

15.12.2015 20:34

Ruzno biti sponzotusa, zato sto te svako kusa...

Name

bn

15.12.2015 20:15

Kakve su ovo gluposti. Smijesno..

ODGOVORITE
Name

vuper

15.12.2015 20:24

Tako i treba, kad mozes i to ti cini zadovoljstvo

ODGOVORITE
Name

lolo

15.12.2015 21:17

Sponzoruša i kurva nije isto. Ova je kurva a ne sponzoruša.

ODGOVORITE
Name

Drugim rijecima

16.12.2015 07:31

Pretty woman, stari zanat, samo ne zavaravaj se, zanat treba dobro od-zanat-ati i imati dobro kefalo inace onda ne uspijes.

ODGOVORITE
Name

veto

16.12.2015 16:34

Ja , jedva krpim kraj s krajem . Ovo parica što zaradi moj muž nikad nije dovoljno za čitav mjesec . Kad izađem iz trgovine , bole me oči od zavirivanja u cijene . Kupim samo osnovne stvari , a tuga me pojede , što nisam donijela djeci neku sitnicu , koju nikad nisu probali . Mramorni kolač im napravim , jedu ga redovno , doduše sa mlijekom , jer moraju imati nešto slatko . Ponekad kompot za promjenu . Odjeća i obuća su polovni , uredno oprani . Ja sam u cijeloj priči nebitna , jer još uvijek nisam ni došla do tačke razmatranja . Ubjeđujem sebe da postoje ljudi koji žive gore od mene , skromno se trudim da ne pretjeram u bilo čemu , da neko ne pomisli da sam sponzoruša ! Ja sam obična supruga , obična majka , koju niko ne stavlja u " vijesti " , dok ona ne stavi samu sebe !

ODGOVORITE