Murinjo: Igrači me izdali!

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo posle poraza od Lestera opet je izazvao burne polemike svojim izjavama, ovoga puta na račun igrača.

Fudbal 15.12.2015 | 17:20
Murinjo: Igrači me izdali!

“Jedan od mojih najvećih kvaliteta jeste da čitam igru svojim igračima, a sada se osećam kao da su oni izdali taj moj rad. Pripremao sam se četiri dana za Lester, video sam četiri njihove akcije, a od toga su dve vodile ka golovima“, rekao je Portugalac posle poraza od 2:1.

“Jedna mogućnost jeste da sam prošle sezone uradio neverovatan posao i doveo igrače do nivoa koji u stvari nije njihov nivo, pa oni sada to ne mogu da zadrže“, dodao je Murinjo.

Menadžer Čelsija osvrnuo se i na skupljače lopti ironično rekavši da su i oni bili neverovatni, kao i da su “sramota za Premijer ligu“, jer su zadržavali vreme.

Čelsi je sada 16. na tabeli, do sada ima devet poraza (koliko i ukupno u prethodne dve sezone) i samo je bod iznad zone ispadanja.

“Prihvatam da smo tu gde smo, ali ne prihvatam da se borimo za opstanak – borimo se za opstanak ako smo na toj poziciji tri ili četiri meseca. Znam samo jedan način da se izvučemo, a to je rad na najvišem nivou. Frustrirajuće je videti kako igrači rade na treningu, a onda i kakvi su na utakmicama“, kaže Murinjo.

Portugalac kaže da njegov tim više ne može da završi u prva četiri na tabeli i dodaje:

“Ipak, top 6 još je mogućnost jer mnogo timova gubi bodove, ali trenutno smo na mestu zbog kojeg sam osramoćen“.

Murinjo je rekao da je povređeni Azar pokušao da nastavi meč, ali da nije mogao, kao i da nije zadovoljan kretanjem Koste. Poslednje pitanje odnosilo se na njegovu poziciju u klubu.

“Sve što mogu da kažem jeste da želim da budem menadžer. U to nemam sumnje i mislim da me dovoljno poznajete da znate da se ne bojim velikih izazova, a ovo jeste jedan od nih. Nadam se i da gospodin Abramovič i uprava žele da ostanem“, zaključio je Murinjo.

Komentari / 0

Ostavite komentar