Znao je Hendriksa, sad je socijalni slučaj

Radno mesto Ivana Mladenova Vanče (73) je Trg republike u Beogradu. Ovaj ulični pevač pokušava da sebi obezbedi osnovno za život, a od sinoć je internet zvezda.

Srbija 14.12.2015 | 11:25
Znao je Hendriksa, sad je socijalni slučaj

Ivan Mladenov, učesnik šoua „Nikad nije kasno“ na TV „Prva“, već četiri godine radi kao ulični svirač. Njegova priča puna je uspona i padova.

"Ne sviram svaki dan jer nisam sa zdravljem dobro. Uglavnom dva puta nedeljno. Za pevanje na Trgu zaradim u toku meseca sto evra. Svi mi se smeju što sviram ovde na ulici, ali ja ovde dobijem novac. Čisto da kupim nešto na pijaci" priča Ivan.

Ovog Beograđanina život nije mazio. Kada je ima četiri godine otac ga je napustio, a on je zajedno sa majkom otišao u Pariz.

„U Parizu sam naučio da šijem, otvorio sam butik. Dolazili su Santana, Hendriks, Zapa. Radio sam im stvari od kože“

"Živeli smo majka i ja u tri kvadrata bez vode. Na kraju hodnika je bio čučavac, a iznad njega česma. U Parizu smo radili najteže poslove, između ostalog čistili smo i Sorbonu. U Parizu sam naučio da šijem, otvorio sam butik u jednom tržnom centru. Kod mene su dolazili Karlos Santana, Džimi Hendriks, Frenk Zapa, članovi benda “Rolingstons”. Radio sam im stvari od kože. Posle nekog vremena želio sam da promenim mesto. Otišao sam u Njujork i otvorio radnju na Petoj aveniji. Onda sam se zbog klime preselio u Majami na pet godina. Kada je stao biznis sa kožom, odlučio sam da sa tih stotinak hiljada evra koje sam zaradio kupim hotel. Od njega sam dobijao deset hiljada mesečno za rentu. Znao sam da kupujem kola na svaka dva meseca. Kupovao sam šta sam hteo", kaže Ivan.

No, njegovoj finansijskoj sreći je došao kraj kada je izgovorio sudbonosno “da” jednoj Rumunki.

"Sve mi je uzela. Otišao sam u Las Vegas kako bih sve povratio, ali nisam uspeo. Zato sam se vratio u Beograd i sada živim od male socijalne pomoći iz Amerike. Živim kod sestre i žao mi je što nisam kupio stan da ne budem socijalni slučaj", kaže Ivan.

Izvor: Blic

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

xx

14.12.2015 12:13

Duge kose kratke pameti

ODGOVORITE
Name

Igor

14.12.2015 13:14

Glupaneeeeeee. Sad cuti i sviraj.

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

14.12.2015 14:37

Šza bi sada trebalo, možda da se sažalimo?! Mene bi bilo stid da to nekome ispričam.

ODGOVORITE