Hrvati i Turci Srbiju najviše špijuniraju

U Srbiji danas deluje 55 obaveštajnih agencija iz 40 zemalja, a, prema zvaničnim podacima naših bezbednjaka, najaktivniji su špijuni 10 stranih tajnih službi! Od njih, najuticajniji su oni iz CIA, britanskog MI6, nemačkog BND, ruskog FSB, ali su, kako za "Novosti" objašnjavaju poznavaoci bezbednosnih struktura, najagresivniji agenti hrvatske SOA. Za ramenom im stoje špijuni iz Turske, Irana, ali Kosova.

Srbija 14.12.2015 | 07:12
Hrvati i Turci Srbiju najviše špijuniraju

Darko Trifunović, profesor bezbednosti iz Beograda, inače odličan poznavalac delovanja obaveštajnih službi u svetu i u Srbiji, kaže da strane agenture špijuniraju i naše političare, ali i podstiču secesiju određenih delova naše teritorije. Posebno su aktivni Hrvati, čiji se špijuni bave privrednom špijunažom.

"Hrvatski agenti otkrivaju najpovoljnije uslove za kupovinu srpske zemlje u Vojvodini. Zemlju, zatim hrvatski kupci knjiže u Osijeku kao vlasništvo države Hrvatske" kaže Trifunović.

Govoreći o aktivnosti turske tajne službe, politički analitičar Tomislav Kresović ukazuje da je ona "u poslednje vreme više nego aktivna".

"Oni imaju za cilj da ostvare političke planove zvaničnog Istanbula da se u jedan osmanlijski sistem na Balkanu uvežu Raška oblast, BiH, Kosovo i Makedonija. Taj proces se koordinira iz dva obaveštajna centra, u Beču i u Novom Pazaru. A izvodi se u sadejstvu sa agenturama arapskih zemalja i Albanije" navodi Kresović.

DVOSRTUKA FUNKCIJA

"Strane obaveštajne službe, koje su aktivne u Srbiji, imaju dvostruku funkciju. Prva im je da sakupljaju tačne i blagovremene informacije o Srbiji koje su potrebne njihovim vladama, a druga da svojim prisustvom utiču i na smer naše politike" kaže profesor Trifunović.

Naši sagovornici tvrde i da je američka CIA "ovlastila tursku agenturu da aktivno deluje na prostoru Srbije", a posebno u Raškoj oblasti, gde se bavi političkom propagandom, širenjem islamizma....

"Hrvatski i turski špijuni, svako na svoj način, rade na razbijanju Srbije", tvrdi profesor Trifunović.

"Zvanični Zagreb to želi da ostvari finansiranjem organizacija i stranaka u Srbiji koje zagovaraju otcepljenje Vojvodine i stvaranjem dominantne pozicije hrvatskih kompanija u Srbiji. A zvanični Istanbul to radi organizovanjem i finansiranjem pokreta Bošnjaka za otcepljenje Raške oblasti."

Prema podacima naših sagovornika, SAD i CIA danas obaveštajno drže kompletno Kosovo, Makedoniju i Albaniju. I, kako tvrde, "tu upravljaju nemirima". Uostalom, američka Nacionalna agencija za bezbednost prisluškuje veliki broj mobilnih telefona na Balkanu.

"Agenti CIA i MI6 posebno motre na one koji su naklonjeni Rusiji i Nemačkoj, jer SAD i Britanci u ovom trenutku gube bitku protiv širenja interesa Moskve i Berlina na prostoru Srbije. Da bi se oslabila veza Srbije i Rusije, strane agenture sinhronizovano deluju na rušenju ugleda i statusa Srpske pravoslavne crkve u samoj Srbiji, Crnoj Gori, na Kosmetu i u Hrvatskoj", kaže Tomislav Kresović.

LOV NA SRBE

Hrvatski špijuni danas u Srbiji tragaju za Srbima sa tajne optužnice koje je zvanični Zagreb okrivio za ratne zločine. Njihov cilj je da ih, pre ili kasnije, "pošalju" u Haški tribunal.

Kako tvrde srpski kontraobaveštajci, strani špijuni su preko svojih saradnika visoko pozicionirani u privrednim kompanijama, mnogim nevladinim organizacijama, čak i u srpskoj tajnoj policiji. Naime, britanska služba MI6 je kao svog špijuna koristila jednog agenta BIA, koji je, kako tvrdi Zoran Mijatović, bivši načelnik službe bezbednosti i autor knjige "Strane službe, kovači haške pravde", lažno svedočio u Haškom tribunalu protiv mnogih uglednih Srba.

"Strane špijunske agenture su se bavile i saradnjom sa najvišim rukovodstvom bivše OVK, ali i finansiranjem nekih naših stranaka" nabraja samo neke od špijunskih aktivnosti Mijatović, koji je sam bio meta stranih agentura.

Jedan od najvećih srpskih vojnih obaveštajaca Jovan Milanović, general u penziji, svedoči nam da su strane zemlje preko svojih agentura pokušavale da vladaju Srbijom, navodeći i da su neki naši političari od 2000. potpali pod uticaj stranih obaveštajnih službi.

Izvor: Večernje novosti

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

M16

14.12.2015 07:27

To su vam razni kvaze privrednici i biznismeni odredjene starlete koje su vrbovane i neki ljudi iz vojske i policije.

ODGOVORITE
Name

001

14.12.2015 09:19

Daleko će Srbija dogurati ako je Darko Trifunović expert za bezbednost. Nije rekao za koga on sve radi od gore nabrojanih tajni službi.

ODGOVORITE
Name

002

14.12.2015 20:36

Dobro si to zakljucio. Ja bi samo dodao umjesto bezbjednjaci,bezveznjaci.

Name

Igor

14.12.2015 10:23

Sta je tu novost ?

ODGOVORITE
Name

tetak mata

14.12.2015 13:00

Osobno ili lično kako god hoćete znam da je Ratka Mladića locirala hrvatska SOA ali na osnovu ne svoje zasluge nego jednog čovjeka koji ga je izdao za 200000 eura

ODGOVORITE