Stefan Savić: Pamtim podršku Delija…

“U tom momentu mi je bilo jako teško. Fudbal i saosećanje svih u Srbiji su mi pomogli da sve prevaziđem”, rekao je bivši fudbaler Partizana o vremenu kada je njegov otac pronađen mrtav.

Fudbal 14.12.2015 | 11:20
Stefan Savić: Pamtim podršku Delija…

Rivalstvo Partizana i Crvene zvezde je nadaleko poznato, nekada ide i iznad granica potrebnog… Ali se više puta u istoriji događalo da se dve strane ujedinei pokažu poštovanje prema drugoj strani. Sećamo se primera kada su Grobari transparentom podržali Milana Vilotića, a Stefan Savić ističe da mu je, između ostalog, jako značila identična podrška Delija u momentu kada mu je otac pronađen mrtav u stanu.
“To je bio veliki detalj sa njihove strane, veoma lep gest. Svi u Srbiji su mi pruđili podršku, Grobari, Delije... Bilo je to jako teško vreme za mene, ali mi je svet fudbala dao snage da sve to prevaziđem”, istakao je Savić u intervjuu za španski As.

Fudbaler Atletiko Madrida odgovarao je i na pitanja o večitom derbiju, kao i o igrama u dresu crno-belih.
“Kakav je večiti derbi? Vruć. Napet. Ipak, Partizan trenuntno ne igra dobro, iza Zvezde je u ligi i ispao je iz Lige Evrope. Ali, to je veliki klub sa impresivnom tradicijom. Debitovao sam u Ligi šampiona sa 19 godina u meču protiv Šahtjora. Za momka tih godina bilo je veoma lepo igrati četiri utakmice”, rekao je Savić.

Stefan se potom prisetio odlaska iz Beograda u Mančester.
“U Partizanu sam sve osvojio i dobio sam poziv iz velikog kluba. Nisam mogao da odbijem, bio je to važan korak u mojoj karijeri. Dobio sam priliku da igram sa momcima koje sam svakog vikenda gledao na televiziji… Aguero, Tevez, Džeko, BalotelI – četiri fantastična napadača. Bio sam na ispitu svakog dana na treninzima”, istakao je Savić.

On je prokomentarisao i svoj trenutni status u ekipi Čolo Simeonea.
“Želim da osvojim nešto s Atletikom. Trenutno smo drugi, ali teško je takmičiti se sa klubovima kao što je Barselona. Mislim da možemo da završimo sezonu na visokom mestu. Polako se prilagođavam na novu ligu, novi sistem…”, istakao je između ostalog Savić.

Komentari / 0

Ostavite komentar