Roma sprema senzacionalan poziv Zvonimiru Bobanu!

Čuveni Hrvat i fudbalsko ime čija se reč u Italiji veoma poštuje bi mogao da započne funkcionersku karijeru u rimskom klubu.

Fudbal 13.12.2015 | 14:40
Roma sprema senzacionalan poziv Zvonimiru Bobanu!

Mnoge stvari u Romi ne funkcionišu, nešto mora da se menja, a potez koji sprema uprava Vučice je prilično senzacionalan - Zvonimir Boban! Prema poslednjim informacijama sa Apenina, legendarni Hrvat ima poziv rukovodstva rimskog kliuba da preuzme funkciju tim-menadžera. Tačnije, da bude spona između rukovodstva i ekipe.

Boban je veliko ime u Italiji, njegova reč se jako poštuje, a po završetku igračke karijere se nije upustio u trenerske ili funkcionoerske vode. Iako je legenda Milana, u Romi nemaju ništa protiv da mu ponude funkciju u klubu.

Poslednjih godina Boban radi kao stručni konsultant televizije Skaj. I radi to jako uspešno, s obzirom da ga smatraju ponajboljim fudbalskim analitičarem u Italiji. Njegovi otvoreni stavovi, vatrene polemike i argumentovane kritike su ga svrstali u red najpoštovanijih ljudi u italijanskom fudbalu.

U Romi žele takvog Bobana koji ni umeo da na pravi način prenese želje uprave i zavede red kod trenera i ekipe. Sličnu funkciju u Interu obavlja legndarni Havijer Zaneti, a u Juventusu takođe klupska legenda Pavel Nedved. Činjenica da Roma zove Milanovu legendu na istu funkciju, više govori ipak o stanju u kojem su Rosoneri nego o Romi.

Komentari / 0

Ostavite komentar