SP - Krpež Šlezak: Ako budemo igrale kao do sada...

Rukometašica Srbije Katarina Krpež Šlezak rekla je da selekcija Holandije ima mnogo kvaliteta na koje naš tim mora da obrati pažnju.

Ostali sportovi 13.12.2015 | 12:20
SP - Krpež Šlezak: Ako budemo igrale kao do sada...

Reprezentacija Srbije nastavlja takmičenje na Svetskom prvenstvu u osmini finala, u danskom gradu Nestved, gde će u nedelju 13. decembra od 20:45 sati igrati sa Holanđankama.

Katarina, koja igra na poziciji desnog krila, najbolja je srpska rukometašica na Svetskom prvenstvu – postigla je 32 gola na pet mečeva, od toga 11 u poslednjem duelu sa Tunisom.

„Holandija je odličan tim, igraju brzo, imaju dobro odbranu, odličan kontranapad. Biće veoma teško, na nama je da se dobro pripremimo i da se više koncentrišemo na našu igru. Ako budemo igrale kao do sada i da ispravimo neke greške, sa malo više koncetracije verujem da će rezultat dobar po nas“, rekla je Krpež Šlezak.

Selektor Saša Bošković želeo je da izbegne Holandiju u osmini finala, ali tvrdi da i pored nezgodnog protivnika ekipa može da se prođe dalje i ostvari san – plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru sledeće godine.

„Dobili smo Holandiju, Više bih vole da je Švedska ali šta da radimo. Spremićemo se i za njih. Prošli smo prvi zadatak, sad idemo na drugi. Na korak smo od sna, da ostvarimo kvalifikacije za Rio pa ćemo videti za dalje. Holandija ima jako dobrih igrača. Sve te devojke igraju u evropskim klubovima, igraju i u Ligi šampiona. Dve igraju u Đeru. Mislim da možemo da im pariramo. Dosta trče, brze su, ali se nadam da imamo rešenje i za to“, dodao je Bošković.

Komentari / 0

Ostavite komentar