Sale: Mnogi su se brinuli kad sam preuzeo PAO!

"Moja filozofija je da nisam važan "ja" već "mi". Utakmica nije "moja" već je utakmica "naša". Igrači to moraju što pre da shvate", kaže srpski stručnjak.

Košarka 12.12.2015 | 21:40
Sale: Mnogi su se brinuli kad sam preuzeo PAO!

Aleksandar Đorđević je prošao period adaptacije i sada se sprema da krene u napad na trofeje. Panatinaikos, uz manje probleme, dobro gura na svim frontovima, a trener Zelenih istakao je u ragovoru za grči Si-En-En da nije mnogo razmišljao kada mu je stigla ponuda grčkog velikana, uprkos tome što su mnogi izrazili strepnju da to nije dobra ideja.
"Moj prvi cilj i najveća želja mi je ispunjena. Preuzeo sam nacionalni tim Srbije. To je velika čast i radim to srcem. Znam da je teško kombinovati obaveze u reprezentaciji i klubu, ali mislim da je bilo pravo vreme za tako nešto. Velika prilika za mene, ne samo kao trenera već i kao čoveka. Ima toliko dobrih trenera koji bi imali mnogo koristi iz takve prilike. Prihvatio sam poziv Panatinaikosa zato što volim izazove. Mnogi ljudi sa kojima sam pričao i mnogi iskusni treneri iz moje zemlje su izrazili brigu oko te odluke. Ali ja nisam. Prihvatio sam poziv i vodim klub sa istom posvećenošću sa kojom vodim reprezentaciju", kaže Đorđević.

Sale je istakao da je prilikom sklapanja tima gledao da to budu igrači koji su pre svega dobri ljudi.
"Pre svega želeo sam da dovedem dobre ljude u tim. To mi je bio glavni zadatak. Pravi ljudi. Oni koji zaslužuju da nose dres Panatinaiksoa. Oni koji zaslužuju priliku i znaju da igraju. Moraju da znaju šta znači biti deo grupe u tako velikom klubu. Oni nisu samo igrači. Oni su moje kolege. Iskreno, nikada nisam zadovoljan. Igram košarku da bih pobedio. Ne da bih igrao. Moje ciljeve i ciljeve Panatinaikosa ću objaviti za nekoliko nedelja. Reći ću igračima - za to i to se borimo".

Selektor naše reprezentacije je imao "nekoliko reči" i za Dimitrisa Dijamantidisa.
"On je fantastičan igrač. Ima dobar karakter, pre svega. Dobar je čovek. Moj cilj je da ga ubedim da nastavi da se bori. Košarki je potreban Dijamantidis na ovom nivou. To je nasleđe evropske košarke. Morate da razumete da je njegovo ime i ono što je on uradio prevazilazi skromnost. On je virtuozan. Srdačan. Kada obuče dres Panatinaikosa predstavlja nešto veće od košarke".

Đorđević je govorio i o razlikama u košarci između vremena kad je bio igrač i sada kada je trener.
"Jaka odbrana. To je najveća razlika u odnosu na vreme kada sam bio igrač. Moja filozofija je da nisam važan 'ja' već 'mi'. Utakmica nije 'moja' već je utakmica 'naša'. Igrači to moraju što pre da shvate. Trenerov posao je da uigra nove košarkaše. Drago mi je da imam ovu decu u timu. Nikog ne favorizujem. Nebitno je da li je neko nov ili veteran. Sve mora da se zasluži. Moraju da osvoje svaki momenat na terenu. Svakodnevnim radom na parketu", zaključio je Đorđević.

Komentari / 0

Ostavite komentar