Čovjek-stena: Igra i sa slomljenom rukom!

Igrač američkog fudbala Džej Džej Vat, jedan od najsnažnijih sportista na svetu, najavio da će nastupiti u sledećoj utakmici, bez obzira na slomljenu kost u levoj ruci.

Ostali sportovi 12.12.2015 | 17:00
Čovjek-stena: Igra i sa slomljenom rukom!

Džej Džej Vat je sportista koji svojom snagom impresionira ceo svet, bez obzira na to volite li ili ne američki fudbal.

Rođen je 1989, visok 196 centimetara, težak 132 kilograma i dvostruki je dobitnik nagrade za najboljeg NFL defanzivca. Prošle godine je umalo bio i MVP, a nemali broj i onih koji smatraju da je najveći igrač današnjice, iako igra u defanzivnoj liniji.

Nosi dres Hjuston Teksansa već četiri godine, a obući će ga i ovog vikenda, iako je na treningu u sredu slomio ruku!

Inače, Vat igra na poziciji "defensive end" i, potpuno pojednostavljeno, zadatak mu je da juri protivničkog kvoterbeka.

U nedelju će mu meta biti Tom Brejdi, koji je uz Pejtona Meninga najveći aktivni kvoterbek današnjice.

"Slomio sam ruku na jučerašnjem treningu i igraću u nedelju. Nema mnogo da se kaže o tome. Fudbal je sport u kojem se stvari događaju i prolaziš kroz to, izlaziš na teren i daješ sve što možeš da tim pobedi. To ću uraditi".

"Očekujem da odigram kompletnu utakmicu, kao i inače, bez prilagođavanja. Ne planiram da radim drugačije neke stvari nego inače. Mnogo je povreda. Ljudi će praviti veliku stvar oko mog nastupa, ali igrao sam i u težem stanju, čak i ove sezone. Nisam mnogo zabrinut", rekao je Vat na konferenciji za novinare.

On je objasnio da je američki fudbal, jednostavno, igra u kojoj se igra sa bolom.

"Ako ne igraš pod bolom, onda si u pogrešnom sportu... Da li će me napasti i koristiti ovu povredu? Neka pokušaju. Oni me napadaju svake nedelje, na svaki način koji možete da pomislite i koji postoji 'u knjigama'. Slobodno, neka krenu. Moj posao je izađem i krenem na kvoterbeka. Neka pokušaju šta god", dodao je Vat.

Komentari / 0

Ostavite komentar