SLS: Zvezda juri rekord, Partizan oporavak!

Crvena zvezda igraće protiv Radnika iz Surdulice, a u "malom" gradskom derbiju Rad će biti domaćin Partizanu.

Fudbal 12.12.2015 | 12:00
SLS: Zvezda juri rekord, Partizan oporavak!

Zvezda će u subotu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv Radnika iz Surdulice i pokušaće da ostvari 18. uzastopnu pobedu u prvenstvu.

U prošlom kolu ’crveno–beli’ su pobedili Čukarički sa 7:2, a Radnik je pobedio OFK Beograd sa 2:0 i pokušaće da ostane neporažen i drugu uzastopnu utakmicu.

’Crveno–beli’ su prvi na tabeli sa 56 bodova, a Radnik na 10. mestu ima 24 boda.

Fudbaleri Partizana igraju u nedelju od 13 časova na gostovanju protiv Rada i pokušaće da pobede kako bi se iskupili za poraz od Vojvodine u prošlom kolu. ’Crno–beli’ u duel ulaze posle teške eliminacije iz Lige Evrope i poraza od Augzburga od 1:3. Partizan je do 88. minuta imao aktivan rezultat, ali nije uspeo da ga sačuva pa na proleće neće igrati u Evropi.

Rad će pokušati da prekine niz od 10 utakmica bez pobede i "odlepi" se sa dna tabele. Partizan je četvrti na tabeli sa 32 boda, a Rad na pretposlednjem 15. mestu ima 15 bodova.

Drugoplasirani Borac igraće u subotu od 13 časova u Čačku protiv Mladosti iz Lučana i pokušaće da ostvari treću uzastopnu pobedu kako bi zadržao drugo mesto na tabeli.

Borac je u prošlom kolu pobedio Javor sa 1:0, a Mladost je istim rezultatom savladala Rad. Ekipa iz Čačka na drugom mestu na tabeli ima 37 bodova, 19 manje od Zvezde, a Mladost je osma na tabeli sa 27 bodova.

Fudbaleri Vojvodine igraju u subotu od 15 časova protiv Jagodine i pokušaće da ostvare četvrtu uzastopnu pobedu i poprave plasman na tabeli. Novosadjani su u prošlom kolu pobedili Partizan sa 2:0, a Jagodina je osvojila bod protiv Spartaka, 1:1.

Vojvodina je šesta na tabeli sa 31 bodom, a Jagodina je 14. na tabeli sa 16 bodova i poslednje dve utakmice je bez pobede.

OFK Beograd sutra od 13 časova na domaćem terenu igra protiv Javora i pokušaće da prekine niz od dva poraza, Voždovac igra protiv Metalca od 13 časova, dok Novi Pazar igra u isto vreme u Subotici protiv Spartaka i želi drugu uzastopnu pobedu kako bi se popeo u sredinu tabele.

Parovi 21. kola Superlige Srbije:

Subota:
Borac – Mladost (13.00)
OFK Beograd – Javor (13.00)
Spartak – Novi Pazar (13.00)
Voždovac – Metalac (13.00)
Vojvodina – Jagodina (15.00)
Crvena zvezda – Radnik (18.00)

Nedelja:
Rad – Partizan (13.00)

Komentari / 0

Ostavite komentar