Video - Bobi: Najbolji učitelj - Tim Dankan!

Srpski centar prepričao u razgovoru za "Sportski žurnal" kako je igrati na gostujućem terenu, dok publika skandira "Bobi, Bobi", ali i kako mu je uz NBA legende.

Košarka 10.12.2015 | 14:20
Video - Bobi: Najbolji učitelj - Tim Dankan!

Boban Marjanović uživa ovih dana u NBA karijeri. Pretprošle noći ustao je sa kraja klupe, dobio minute i ubacio protiv Filadelfije 18 poena, dan nakon što je nastupio za razvojni tim San Antonija.

U razgovoru za "Sportski žurnal", srpski gorostas objasnio je kako se i zašto našao u ekipi Ostina, za koju je ubacio 34 minuta i potvrdio da mu nije mesto u drugom timu.

"Ali, ja nisam bio prebačen u NBDL, kao što su mnogi preneli. Tamo samo bio poslat da bih odigrao dve utakmice i vratio samopouzdanje. Želja je bila da dobijem minute, da se malo razigram dok smo kod kuće, dok ne krenemo na gostovanja, jer ipak nisam puno igrao za San Antonio"

"Baš zato NBDL i služi, da igrač ode i vrati se sa samopouzdanjem", rekao je Marjanović.

Upitan kako se osećao na terenu Filadelfije, dok je pogađao iz svih pozicija i dobijao ovacije domaćih navijača, odgovorio je kratko: "Bilo je prelepo".

"Osećao sam se sigurno u sopstvenoj koži, a tada je najbolje. Videlo se to i na terenu"

"Bilo je tu i malo navijača San Antonija, ali je mnogo više fanova Filadelfije. Taman kad sam pomislio da bi u sledećem napadu mogao malo da odmorim, da dođem do daha, oni su krenuli da viču čim sam dobio loptu. Cela dvorana je pevala 'Bobi'. Fascinantno"

Njegovo poigravanje sa Džalilom Okaforom, jednim od najperspektivnijih američkih centara, zapalilo je društvene mreže i "vrtelo" se cele večeri i na stranicama najvećih američkih medija.

"Čekali su koš, došao je. Nije to neka nova ideja, samo osećaj u trenutku. Takva je bila situacija, kao i kod onog dodavanja iza leđa u Razvojnoj ligi pre neki dan...", rekao je popularni Bobi o tom momentu.

"Definitivno se osećam opuštenije, iako u NBA nikako nije tako. Ali, možeš da probaš nešto atraktivno, a da ti niko ne zameri ako pogrešiš"

Među savetima saigrača, posebno ističe težinu reči Tima Dankana, NBA legende koja ima šampionskih prstenja za čitavu šaku.

"I to uvek deli najbolje savete, svaka reč mu je na mestu. Obožavam da slušam kada jedan takav gospodin i igrači prenosi svoje znanje".

Odlično se slaže i sa ostalim saigračima.

"Svi su oni genijalni, ali polako ulazim u sistem. Mnogo mi je drago zbog toga, jer su oni dugo zajedno i baš smo pravi tim".

Koliko će odlična igra protiv Filadelfije uticati na njegovu minutažu u narednim utakmicama, brzo će biti poznato. Pred Spursima su dueli sa Torontom (četvrtak), Lejkersima (subota), Atlantom (nedelja)....

Komentari / 0

Ostavite komentar